Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χατζηδάκης στο MEGA: Αναμένουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων για τη Δραπετσώνα

Χατζηδάκης στο MEGA: Αναμένουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων για τη Δραπετσώνα

Στο μεγάλο ζήτημα της περιβαλλοντικής «βόμβας» στην οποία εξελίσσεται για τη Δραπετσώνα η βιομηχανική δραστηριότητα στο παράκτιο μέτωπο της πόλης, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

Στο μεγάλο ζήτημα της περιβαλλοντικής «βόμβας» στην οποία εξελίσσεται για τη Δραπετσώνα η βιομηχανική δραστηριότητα στο παράκτιο μέτωπο της πόλης, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Όπως είπε, «το θέμα περιήλθε σε γνώση μας πρόσφατα. O δήμαρχος τηλεφώνησε και αμέσως κανονίστηκε μια τηλεδιάσκεψη με τον γενικό γραμματέα Περιβάλλοντος κ. Κ. Αραβώση στην οποία συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς και εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας».

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε από τον Γενικό Γραμματέα να αποσταλεί ένα κλιμάκιο επιθεωρητών για να γίνει έλεγχος στην περιοχή και «αυτές τις ημέρες περιμένουμε τα αποτελέσματα του ελέγχου».

Παράλληλα έχουν παραγγελθεί και μελέτες από την Περιφέρεια. Ολα αυτά τα επιστημονικά στοιχεία θα συνεκτιμηθούν και «θα γίνει ό,τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα όπου υπάρχουν τέτοια θέματα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Για την αγωνία των κατοίκων της περιοχής και τον φόβο ότι οι αποφάσεις μπορεί να παραπεμφθούν για τις καλένδες, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε πως ο Κ. Μητσοτάκης  είχε συμπεριλάβει την συγκεκριμένη περιοχή στα πέντε μεγάλα σχέδια αναπλάσεων που είχε εξαγγείλει στις προγραμματικές του δηλώσεις. «Η κυβέρνηση μένει στην ίδια γραμμή και θα προχωρήσει με βάση τις αρχές του κράτους δικαίου και τις επιταγές της νομοθεσίας σε σχέση με το περιβάλλον» διαβεβαίωσε.

Δείτε επίσης: Προκλητική κρατική αδράνεια για την περιβαλλοντική «βόμβα» στη Δραπετσώνα

Για τη διάσωση του αεροπορικού κλάδου

Σχετικά με την στήριξη του αεροπορικού κλάδου- που αφορά όχι μόνο την Aegean αλλά και πολλές ακόμη εταιρίες- ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως η κυβέρνηση εξέτασε στα δεδομένα και ανακοίνωσε το συγκεκριμένο πακέτο. Στόχος είναι να επιβιώσει ο κλάδος και να στηριχθούν οι εργαζόμενοι.

Για το Ταμείο Ανάκαμψης τόνισε ότι θα είναι «περίπου δύο ΕΣΠΑ» και ανέλυσε τους τομείς στους οποίους θα κατευθυνθούν οι περισσότεροι πόροι από το Ταμείο: οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, οι πράσινες μεταφορές και η απολιγνιτοποίηση.

Το θέμα της απολιγνιτοποίησης στη ΔΕΗ

Στο μεταξύ ο κ. Χατζηδάκης απάντησε και σε παρέμβαση που έκανε μέσω της εκπομπής ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Γιώργος Αδαμίδης. Ο κ. Αδαμίδης στο μήνυμα του ανέφερε μεταξύ άλλων, πως οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είναι κάθετα αντίθετοι στην «βίαιη απολιγνιτοποίηση» γιατί θα φέρει τεράστια προβλήματα ενεργειακού εφοδιασμού στη χώρα αλλά και μαρασμό σε Μακεδονία-Αρκαδία.

Ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε τον κ. Αδαμίδη ότι βρίσκεται «σε απόλυτη δυσαρμονία» με αυτά που γίνονται στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την πράσινη ανάπτυξη και επισήμανε ότι θα υπάρξει τέτοια οικονομική στήριξη σε αυτές τις περιοχές που «θα αλλάξει πλήρως η εικόνα τους».

Τέλος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της ΔΕΗ για το οποίο «δεν θα πληρώσουν λεπτό οι φορολογούμενοι ή τα ασφαλιστικά ταμεία».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024