Τα ρομπότ αντικαθιστούν τους δημοσιογράφους στη Microsoft
Αυτοματοποιημένα συστήματα θα χρησιμοποιεί στο μέλλον η Microsoft για την επιλογή των ειδήσεων που θα προβάλλονται στην ιστοσελίδα MSN.
Την πρόθεσή της Microsoft να αντικαταστήσει δεκάδες δημοσιογράφους, που εργάζονται με συμβόλαιο για την ιστοσελίδα της MSN, με τη χρήση αυτοματοποιημένων συστημάτων για την επιλογή των ειδήσεων, μεταδίδουν βρετανικά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Μέχρι τώρα, η επιμέλεια αυτών των ειδήσεων γίνεται από δημοσιογράφους, ωστόσο φαίνεται πως θα αναλάβει και αυτή τη δουλειά η τεχνητή νοημοσύνη.
Η Microsoft υποστηρίζει ότι η αλλαγή εντάσσεται σε μια αξιολόγηση της λειτουργίας της και όχι σε επιπτώσεις που μπορεί να επήλθαν λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο αμερικανικός κολοσσός της τεχνολογίας σε ανακοίνωσή του: «Όπως όλες οι εταιρείες αξιολογούμε το έργο μας σε τακτική βάση. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να επενδύουμε περισσότερο σε κάποιους τομείς και από καιρού εις καιρόν να ανασυντασσόμαστε σε κάποιους άλλους. Οι αποφάσεις αυτές δεν είναι αποτέλεσμα της παρούσας πανδημίας».
Περίπου 50 παραγωγοί ειδήσεων που έχουν συμβόλαιο με την εταιρεία θα χάσουν την δουλειά τους στο τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Seattle Times, αλλά μια ομάδα από δημοσιογράφους πλήρους απασχόλησης θα παραμείνει.
«Είναι αποθαρρυντικό να θεωρούμε ότι τα μηχανήματα μπορούν να μας αντικαταστήσουν… και όμως», δήλωσε στην εφημερίδα ένας από τους δημοσιογράφους που θα χάσει την δουλειά του, ενώ κάποιοι άλλοι προειδοποίησαν ότι η τεχνητή νοημοσύνη πιθανόν να μην γνωρίζει καλά τους αυστηρούς δημοσιογραφικούς κανονισμούς και να καταλήγει να αναρτά ακατάλληλες ειδήσεις.
- Βόλεϊ: Ανακοινώθηκε η σπουδαία μεταγραφή του Σπένσερ από τον Ολυμπιακό
- Ruvan Wijesooriya & Nick Zinner: Η underground σκηνή της Νέας Υόρκης παίρνει σάρκα και οστά στην Αθήνα
- Νέο τηλεσκόπιο γυρίζει την «μεγαλύτερη κοσμική ταινία όλων των εποχών»
- Ιράν: Θα υπάρξει άμεση απάντηση σε κάθε απειλή – Επικαλείται τη δέσμευση των ΗΠΑ να συγκρατήσουν το Ισραήλ
- Σκας από τη ζέστη; Σε νιώθουμε!
- Πετράλωνα: «Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν η διαχείριση του σοκ των κατοίκων» αποκαλύπτει διασώστης του Ερυθρού Σταυρού
- Προδότες και φουστανελοφόροι
- Η Παπαστράτος επενδύει στη νέα γενιά επαγγελματιών με το FutuReady Internship Program
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)






































![Το φαινόμενο candilazo που «έβαψε» κόκκινο τον ουρανό του Καράκας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-01T061443Z_826673436_RC2T4MA6UXNN_RTRMADP_3_VENEZUELA-QUAKE-SKY-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442