Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν : Ρατσιστικός και φασιστικός ο φόνος του Φλόιντ

Ερντογάν : Ρατσιστικός και φασιστικός ο φόνος του Φλόιντ

Σε ανάρτησή του στο Twitter τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος κατήγγειλε «τη ρατσιστική και φασιστική προσέγγιση που οδήγησε στον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στην αμερικανική πόλη Μινεάπολη έπειτα από βασανιστήρια»

Ρατσιστικό και φασιστικό χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη σύλληψή του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν ενδέχεται να ενοχλήσουν την Ουάσινγκτον την ώρα που η Άγκυρα προσπαθεί να αποκαταστήσει τις διμερείς σχέσεις οι οποίες έχουν επιδεινωθεί σημαντικά από το 2016.

Σε ανάρτησή του στο Twitter τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος κατήγγειλε «τη ρατσιστική και φασιστική προσέγγιση που οδήγησε στον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στην αμερικανική πόλη Μινεάπολη έπειτα από βασανιστήρια».

Ο 46χρονος Φλόιντ πέθανε τη Δευτέρα το βράδυ αφού συνελήφθη, επειδή φέρεται να προσπάθησε να πληρώσει με ένα πλαστό 20δόλαρο.

Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν τον ακινητοποίησαν στο έδαφος και ένας εξ αυτών είχε το γόνατό του επί ώρα πάνω στον λαιμό του. “Δεν μπορώ να αναπνεύσω”, ακούγεται να λέει ο Φλόιντ σε βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας, προτού πεθάνει.

“Είμαι πεπεισμένος ότι αυτοί που διέπραξαν αυτή την απάνθρωπη πράξη θα λάβουν την τιμωρία που αξίζουν. Θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση”, τόνισε ο Ερντογάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024