Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην αντεπίθεση το Twitter: «Μπλόκαρε» ανάρτηση του Τραμπ για την υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ

Στην αντεπίθεση το Twitter: «Μπλόκαρε» ανάρτηση του Τραμπ για την υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ

Περνώντας στην αντεπίθεση το Twitter, μπλόκαρε, την Παρασκευή, το περιεχόμενο των αναρτήσεων του προέδρου των ΗΠΑ, για την υπόθεση του Τζόρτζ Φλόιντ.

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ του αμερικανού προέδρου και του Τwitter, λίγες ώρες μετά την υπογραφή του διατάγματος από τον Ντόναλντ Τραμπ που ανοίγει την πόρτα για περισσότερες μηνύσεις κατά των social media.

Περνώντας στην αντεπίθεση το Twitter, μπλόκαρε, την Παρασκευή, το περιεχόμενο των αναρτήσεων του προέδρου των ΗΠΑ, για την υπόθεση του Τζόρτζ Φλόιντ.

Στην επίμαχη ανάρτηση ο Τραμπ εμμέσως καλούσε τις αρχές να ανοίξουν πυρ κατά όσων κάνουν λεηλασίες εν μέσω των εκτεταμένων επεισοδίων για τον Αφροαμερικανό που άφησε την τελευταία του πνοή αφού αστυνομικός τον πάτησε στο λαιμό με το γόνατό του.

«Δεν μπορώ να καθήσω και να παρακολουθώ να γίνονται αυτά σε μία μεγάλη αμερικανική πόλη, την Μινεάπολις. Απόλυτη έλλειψη ηγεσίας. Είτε ο πολύ αδύναμος ο Ριζοσπάστης Αριστερός Δήμαρχος Τζέικομπ Φρέι θα οργανωθεί και θα επιβάλει έλεγχο στην πόλη είτε θα στείλω την Εθνική Φρουρά και θα κάνω σωστά την δουλειά…», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

«Όταν ξεκινούν οι λεηλασίες ξεκινάνε και οι πυροβολισμοί» έγραψε μεταξύ άλλων ο Τραμπ.

Πάνω από την επίμαχη ανάρτηση το Twitter έβαλε ένα μήνυμα ότι το περιεχόμενό της παραβιάζει τους κανόνες λειτουργίας κατά της προώθησης της βίας «ωστόσο το Twitter έκρινε ότι μπορεί να είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος να παραμείνει προσβάσιμο το tweet».

Το μήνυμα του Τραμπ μπορεί να διαβαστεί μόνο αν γίνει κλικ επάνω στο σημείωμα του Twitter περί εκθείασης της βίας. Το Twitter διευκρινίζει στο thread ότι η πλατφόρμα ανέλαβε δράση «με στόχο να εμποδισθεί η παρακίνηση και άλλων στη διάπραξη βίαιων πράξεων».

Η ενέργεια του Τwitter έρχεται την επομένη της υπογραφής από τον αμερικανό πρόεδρο εκτελεστικού διατάγματος με σκοπό την τιμωρία του Twitter, του Facebook και του Google για συμπεριφορά που ο Τραμπ θεωρεί ότι συνιστά «επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου».

Η τελευταία αντιπαράθεση του Ντόναλντ Τραμπ με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου δεν ανέχεται να επικρίνεται, ξεκίνησε όταν το Twitter επισήμανε ως παραπλανητικούς τους αναρτημένους στην πλατφόρμα ισχυρισμούς του Τραμπ ότι η επιστολική ψήφος αφήνει περιθώρια εκλογικής νοθείας και προειδοποίησε τους χρήστες να ελέγχουν την αξιοπιστία των αναρτήσεων.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024