Πολλοί είναι οι νέοι και οι φοιτητές που ανησυχούν ότι δεν θα μπορέσουν να βρουν δουλειά λόγω της κρίσης και θα μείνουν με το πτυχίο στο χέρι.

«Ασχολούμαι με την φυσικοθεραπεία κάνω πρακτική τώρα για να πάρω το πτυχίο, αλλά λόγω της πανδημίας δεν ξέρω πως θα γίνει. Αύριο μεθαύριο που θα πάρω κι εγώ το πτυχίο μου φοβάμαι ότι δεν θα μπορώ να βρω εύκολα δουλειά, γιατί δεν θα μπορούν και οι εργοδότες να με πληρώσουν, να με κρατήσουν γιατί ήδη έχουν διώξει πολλούς» δηλώνει φοιτητής φυσικοθεραπείας στην κάμερα του MEGA.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι η πανδημία θα φέρει νέο κύμα ανέργων.

Ο Στέλιος Παναγόπουλος εργάζεται σε εταιρεία catering, η σύμβαση του έχει τεθεί σε αναστολή εδώ και 2,5 μήνες, ακόμα δεν γνωρίζει πότε θα καταφέρει να επιστρέψει στην εργασία του.

«Δουλεύω μπαρίστας σε μία μεγάλη εταιρεία catering από τις 15 Μαρτίου και μετά είμαστε σε αναστολή. Με τα 533 που δίνει το κράτος δεν φτάνουν για τίποτα, απλά συντηρούμαστε όσο μπορούμε. Πέρα από αυτό είμαστε μια γενιά μέσα στην αβεβαιότητα, η γενιά της καραντίνας, δεν ξέρουμε θα πάμε για δουλειά, αν θα είμαστε εκ περιτροπής, αν θα έχουμε βασικά το μισθό που είχαμε και πριν, πόσο θα είμαστε στη δουλειά».

Και ο Ρωμανός Κουμνιώτης εργάζεται στον κλάδο του τουρισμού που δέχεται ισχυρό πλήγμα. Όπως λέει ο ίδιος, αγωνιά για την επόμενη ημέρα. «Δουλεύω τα τελευταία 3 χρόνια σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και το μέλλον μας τώρα είναι αβέβαιο λόγω του ιού, ζούμε με τα 534 και θα δείξει πως θα πάει περιμένουμε».

Πάντως, την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία που θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εκ περιτροπής εργασία και την επιδότηση των απωλειών που θα έχουν στους μισθούς τους οι εργαζόμενοι.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο