Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : Το νοσηλευτικό προσωπικό δεν ενημερώνεται για κρούσματα κοροναϊού σε συναδέλφους

Βρετανία : Το νοσηλευτικό προσωπικό δεν ενημερώνεται για κρούσματα κοροναϊού σε συναδέλφους

Έλλειψη ενημέρωσης και προστασίας των πιο ευάλωτων ομάδων του προσωπικού καταγγέλλει το σωματείο

Οι επαγγελματίες υγείας σε δημόσιο νοσοκομείο που σταμάτησε να δέχεται ασθενείς εν μέσω δραματικής αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού έχει εγείρει μια σειρά από ανησυχίες. Μία εξ αυτών αφορά την έλλειψη τακτικής ενημέρωσης των επαγγελματιών υγείας για επιβεβαιωμένα κρούσματα μεταξύ των συναδέλφων τους.

Οι ανησυχίες καταγράφηκαν σε επιστολή των εκπροσώπων του σωματείου στη διοίκηση του γενικού νοσοκομείου Weston στο Σόμερσετ, το οποίο αυτή τη στιγμή διενεργεί τεστ σε όλο το προσωπικό και πραγματοποιεί σχολαστική απολύμανση.

Άλλη μια ανησυχία του σωματίου αφορά ότι η προτεραιότητα στα τεστ για κοροναϊό δεν δίνεται σε άτομα που ανήκουν σε μειονότητες. Η θνητότητα του κοροναϊού στα αγγλικά νοσοκομεία είναι πάνω από 2,5 φορές υψηλότερη για τους μαύρους, τους Ασιάτες και τους ανθρώπους μειονοτικής καταγωγής σε σχέση με τον λευκό πληθυσμό.

Τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Bristol και Weston του ανέφεραν την Τετάρτη ότι το 40% του προσωπικού που εξετάστηκε μετά από επαφή με ασθενείς κοροναϊού, βρέθηκε θετικό.

Ο επικεφαλής των νοσοκομείων, Ρόμπερτ Γούλεϊ, δήλωσε στο BBC ότι ο αριθμός προέκυψε από δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και οι αρχές επιχειρούν πλέον να διαπιστώσουν το εύρος της μετάδοσης. Περισσότεροι από 60 ασθενείς κόλλησαν τον ιό το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Μέχρι το τέλος της εβδομάδας πιστεύω ότι θα έχουμε τα αποτελέσματα που θα μας δείχνουν με τι έχουμε να κάνουμε, σε ό,τι αφορά στο βαθμό μετάδοσης της λοίμωξης εντός του νοσοκομελιου», σημειώνει ο Γούλεϊ.

«Τότε, θα είμαστε σε θέση να καταστρώσουμε το σχέδιο επαναλειτουργίας του νοσοκομείου, όμως θέλω να είναι ξεκάθαρο ότι θα περάσει τουλάχιστον μια βδομάδα, πιθανώς περισσότερο, πριν να είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε αυτή την προσπάθεια».

Οι ανησυχίες μεταξύ των εργαζόμενων του NHS έγιναν ακόμη πιο έντονες, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι μεγάλος αριθμός ασυμπτωματικών εργαζόμενων βγήκαν θετικοί στο τεστ.

Το νοσοκομείο στο Weston-super-Mare σταμάτησε να δέχεται ασθενείς από την περασμένη Δευτέρα με στόχο «τη διατήρηση της ασφάλειας ασθενών και προσωπικού», ως αποτέλεσμα του μεγάλου αριθμού λοιμώξεων.

Η τοπική γραμματέας του σωματείου, Τζοάν Κέι, ανέφερε την Πέμπτη ότι απαιτούνται άμεσες αλλαγές για να καθησυχαστούν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι ασθενείς για την ασφάλειά τους.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι πως το προσωπικό δεν ενημερώνεται σε τακτική βάση για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μεταξύ των συναδέλφων τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι σε θέση να λάβουν πληροφορημένες αποφάσεις σε σχέση με το αν χρειάζεται να κάνουν το τεστ. Η διοίκηση θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι οι διευθυντές ενημερώνουν το προσωπικό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», τονίζει.

«Πολλοί από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο έμαθαν για την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, γεγονός που αναδεικνύει την αποτυχία στην ενημέρωση. Θα έπρεπε να υπάρχει άμεση πληροφόρηση και όχι να μαθαίνουν τις εξελίξεις από δεύτερο χέρι, μέσω της οικογένειας και των φίλων τους».

Το σωματείο εξέφρασε την ανησυχία ότι τα έγχρωμα μέλη του προσωπικού δεν εξετάζονταν κατά προτεραιότητα, παρά την αυξημένη θνητότητα που προκαλεί ο κοροναϊός στις μειονοτικές κοινότητες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο βουλευτής Τζον Πένροουζ απαντά ότι οι νοσοκομειακές αρχές τον πληροφόρησαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν αν τα πρόσφατα κρούσματα προέκυψαν από λοιμώξεις εντός του νοσοκομείου, επισκέπτες στην παραλία της πόλης ή «κάτι εντελώς διαφορετικό».

«Πραγματοποιούν τεστ που θα πρέπει να μας δείξουν την αρχική πηγή, όμως δεν θα είμαστε σίγουροι μέχρι να έχουμε στα χέρια μας τα αποτελέσματα», έγραψε στο Twitter.

Πηγή: www.theguardian.com

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024