Νίκος Μαυρόκωστας

Προετοιμασία 15’  Μαγείρεμα 20’

ΥΛΙΚΑ  (για 4 μερίδες)

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

4 μέτριες αγκινάρες φρέσκες, καθαρισμένες (για να μη μαυρίσουν, τις τρίβουμε με λεμόνι)

120 γρ. αρακάς φρέσκος, καθαρισμένος (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένο)

100 ml κρασί

100 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών ή από βιολογικό κύβο

2 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη

10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

120 γρ. ανθότυρο τριμμένο

Ξύσμα ακέρωτου, κατά προτίμηση βιολογικού λεμονιού, κατά βούληση

1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1 πακέτο ριγκατόνι

Αλάτι

Πιπέρι φρέσκο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά.

Κόβουμε τις αγκινάρες σε φέτες και τις ρίχνουμε μέσα μαζί με τον αρακά. Ανακατεύουμε ελαφρώς και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε 100 ml ζωμό λαχανικών, την κάππαρη και τα ντοματίνια. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα με κλειστό καπάκι μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες. Τελειώνουμε με ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό και ανθότυρο. Διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε με τα βρασμένα ζυμαρικά.