Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Ρόουλινγκ δημοσίευσε δωρεάν και online το νέο της βιβλίο

Η Ρόουλινγκ δημοσίευσε δωρεάν και online το νέο της βιβλίο

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η συγγραφέας της διάσημης σειρά παιδικών βιβλίων Χάρι Πότερ, δημοσίευσε το νέο της βιβλίο για να το διαβάσουν δωρεάν στο διαδίκτυο παιδιά που είναι σε καραντίνα

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η συγγραφέας της διάσημης σειρά παιδικών βιβλίων Χάρι Πότερ, έβγαλε από τη σοφίτα του σπιτιού της ένα βιβλίο που είχε γράψει πριν χρόνια ένα «παραμύθι για την αλήθεια και την κατάχρηση εξουσίας» προκειμένου να το διαβάσουν δωρεάν στο διαδίκτυο παιδιά που είναι σε καραντίνα.

Το «Ickabog» όπως είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της Ρόουλινγκ και το οποίο ξεκίνησε από την Τρίτη 26 Μαΐου να δημοσιεύεται online και θα ολοκληρωθεί σε 34 «δόσεις», διαδραματίζεται σε μια φανταστική χώρα που δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα βιβλία της Ρόουλινγκ.

Η συγγραφέας είπε ότι εμπνεύστηκε την ιστορία πριν από μία δεκαετία και πλέον, όπως και ότι δεν αποτελεί «απάντηση σε οτιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο αυτή τη στιγμή».

Τα θέματα «είναι διαχρονικά και μπορούν να ισχύουν για οποιαδήποτε εποχή ή χώρα», εξήγησε.

Η Ρόουλινγκ είχε αναφερθεί και παλιότερα σε αυτή την ιστορία, όταν το 2009 είχε πει ότι δούλευε σε «ένα πολιτικό παραμύθι για ελαφρώς νεότερα παιδιά».

Η ίδια εξήγησε ότι έγραψε το «Ickabog» σποραδικά, ανάμεσα στις περιπέτειες του Χάρι Πότερ.

Όπως πρόσθεσε, τις τελευταίες εβδομάδες έκανε κάποιες παρεμβάσεις στο κείμενο.

«Αποφάσισα να δημοσιεύσω το Ickabog για δωρεάν ανάγνωση στο ίντερνετ ώστε τα παιδιά την περίοδο της καραντίνας -ή έστω και εκείνα που επέστρεψαν στο σχολείο αυτούς τους περίεργους και ταραχώδεις καιρούς-να μπορούν να το διαβάσουν ή να τους το διαβάσουν», είπε η συγγραφέας σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Αρχικά σκόπευε να το εκδώσει μετά το τελευταίο βιβλίο αυτής της σειράς το «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου» ωστόσο τελικά έγραψε μυθιστορήματα για ενήλικες, ανάμεσά τους τα «The Casual Vacancy» και «The Cuckoo’s Calling», υπό το ψευδώνυμο Ρόμπερτ Γκαλμπράιθ.

Η ίδια εξήγησε επίσης ότι ήθελε να απομακρυνθεί για λίγο από τα παιδικά βιβλία και κράτησε το πρώτο προσχέδιο για το «The Ickabog» στη σοφίτα της.

Τον Νοέμβριο το «Ickabog»θα τυπωθεί σε βιβλίο, ενώ θα κυκλοφορήσει και σε ebook και audiobook και η Ρόουλινγκ θα παραχωρήσει τα έσοδα σε πρότζεκτ ενίσχυσης ανθρώπων που έχουν πληγεί από τον κοροναϊό.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024