Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα τους βάλουν να τσακωθούν...

Θα τους βάλουν να τσακωθούν…

Ο κόουτς του ΠΑΟ είπε τη γνώμη του χωρίς δεύτερες σκέψεις. Αυτός ξέρει τι θέλει. Το θέμα είναι τι θέλει από αυτόν ο Παναθηναϊκός. 

Ο Γιώργος Δώνης είναι ένας από τους λίγους έλληνες προπονητές που κατέχει την τέχνη της επικοινωνίας. Αλλά είναι συγχρόνως και ένας από τους λίγους που δεν κρύβεται πίσω από μισόλογα. Ολη η ποδοσφαιρική Ελλάδα γνωρίζει ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟ Γιάννης Αλαφούζος έκανε μια μεγάλη προσπάθεια να πείσει τους υπόλοιπους έλληνες παράγοντες να διακόψουν το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Ενας άλλος προπονητής στη θέση του Δώνη, στην ερώτηση των δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης για το αν είναι σωστό οι ελληνικές ομάδες να παίξουν τα play off του πρωταθλήματος, θα διάλεγε μια διπλωματική απάντηση γνωρίζοντας την προσπάθεια του ιδιοκτήτη της ομάδας για διακοπή του πρωταθλήματος: ο Δώνης αντιθέτως είπε τη γνώμη του που είναι ολότελα διαφορετική από αυτή του ιδιοκτήτη.

Διαφωνία

«Για την κάθε χώρα έχει παίξει ρόλο το πώς έχει διαχειριστεί αυτή την κατάσταση. Πολλές χώρες, ανάμεσα σε αυτές και η δική μας, πήραν γρήγορα μέτρα και οι συνθήκες που επικρατούν είναι καλύτερες. Με τα δεδομένα που έχουμε στην Ελλάδα, λογικό είναι να παιχτεί και πάλι ποδόσφαιρο. Μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει στο να πας σουπερμάρκετ ή για έναν καφέ» είπε. Διάφοροι αναλυτές είδαν σε αυτό μια διαφωνία προπονητή – μεγαλομετόχου και είπαν πως έστω κι έτσι ο Δώνης έστειλε το δικό του μήνυμα διαζυγίου. Εγώ, γνωρίζοντάς τον λίγο, λέω πως αυτό είναι το τελευταίο που του πέρασε από το μυαλό. Ο κόουτς του ΠΑΟ είπε τη γνώμη του χωρίς δεύτερες σκέψεις. Αυτός ξέρει τι θέλει. Το θέμα είναι τι θέλει από αυτόν ο Παναθηναϊκός.

Ρόκα

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στην επικαιρότητα των ομάδων, θα διαπιστώσει πως ενώ σε όλες η επικαιρότητα περιστρέφεται γύρω από τις προσπάθειες των προπονητών να εμφανίσουν ομάδες σε καλή κατάσταση μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος, στον Παναθηναϊκό την επικαιρότητα μονοπωλούν αναφορές στον τεχνικό διευθυντή. Μπορείς να διαβάσεις τι παίκτες θέλει ο Τσάβι Ρόκα, τι πιστεύει για όσους παίκτες έχουν συμβόλαια που λήγουν, τι νομίζει πως πρέπει να γίνει στη συνέχεια κ.λπ. Δεν είναι παράλογο: οι ρεπόρτερ γνωρίζουν πως ο Ρόκα θα είναι σίγουρα στον ΠΑΟ και την επόμενη σεζόν. Ενώ αυτό δεν είναι βέβαιο για τον προπονητή. Μολονότι μάλιστα το συμβόλαιό του δεν λήγει φέτος το καλοκαίρι.

Ξέσπασμα

Εδώ και κάμποσο καιρό ο Παναθηναϊκός ζει σε μια περίεργη κατάσταση: ο τεχνικός διευθυντής του και ο προπονητής του έχουν μήνες να συναντηθούν γιατί ο Ισπανός ήταν όλο αυτό το διάστημα στη χώρα του και τώρα γυρίζοντας βρίσκεται σε καραντίνα. Επίσης δεν έχουν συναντηθεί ποτέ ο ιδιοκτήτης της ομάδας και ο κόουτς: μίλησαν τον τελευταίο καιρό μόνο δυο φορές – τη μια τη ημέρα της ονομαστικής γιορτής του προπονητή. Κι όμως, μολονότι στην επικαιρότητα δεν υπάρχουν καβγάδες και διαφορές, εντούτοις η ψιθυρολογία που αφορά το μέλλον του Δώνη φουντώνει. Ολοι π.χ. θυμούνται ακόμα το ξέσπασμα του προπονητή στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου (και το παράπονο που εξέφρασε για έλλειψη συνεργασίας με τον Ρόκα) και κανείς δεν θυμάται τη στήριξη της διοίκησης στον κόουτς που είχε εκφραστεί με δημόσια ανακοίνωση. Και δεν φταίει για αυτό το ότι η πανδημία κατήργησε την αγωνιστική επικαιρότητα: φταίει μια παράξενη εσωστρέφεια που υπάρχει εντός του ΠΑΟ. Η ομάδα από αυτή δυσκολεύεται να γλιτώσει καιρό τώρα.

Σιωπή

Ομολογώ ότι μια τέτοια παράδοξη κατάσταση δεν τη θυμάμαι: είναι σαν να παρακολουθούμε έναν καβγά που δεν υπάρχει (!) ή (που για να το πω διαφορετικά) εξελίσσεται όχι εξαιτίας δηλώσεων, αλλά με βάση τις σιωπές! Ο ΠΑΟ δεν έχει κανέναν λόγο να μιλήσει για το θέμα του Δώνη, διότι θα ήταν σαν να αναγνώριζε πως υπάρχει θέμα. Ο ίδιος ο Δώνης και στην τελευταία του συνέντευξη έριξε τα καρφάκια του, χωρίς ωστόσο να ανεβάσει τους τόνους. «Στο εσωτερικό κάθε ομάδας γίνονται πράγματα και υπάρχουν άλλα που συμφωνείς και άλλα που δεν συμφωνείς. Εγώ δεν είμαι επηρεασμένος από το τι γράφεται ή το τι λέγεται. Η ομάδα έχει καταπληκτική ατμόσφαιρα. Από εκεί και πέρα, ό,τι συμβαίνει με τον κάθε προπονητή, συμβαίνει και με μένα. Ο κάθε προπονητής πρέπει να έχει τη βαλίτσα του έτοιμη γιατί εξαρτάται από τις αποφάσεις των ιδιοκτητών. Στη δική μας ομάδα, επειδή λείπει ο τεχνικός διευθυντής, περιμένουμε να γίνουν κάποιες επαφές. Νομίζω ότι και οι ιδιοκτήτες και οι τεχνικοί διευθυντές αυτή την περίοδο βρίσκονται σε σύγχυση» είπε χαρακτηριστικά. Ισως δεν έχει άδικο σε τίποτα από όλα αυτά. Από την άλλη δυσκολεύομαι να φανταστώ τον Πέδρο Μαρτίνς ή τον Μάσιμο Καρέρα να κάνουν αντίστοιχες δηλώσεις για τους τεχνικούς διευθυντές και τις διοικήσεις των ομάδων στις οποίες δουλεύουν.

Μαζί χωριστά

Νομίζω ότι ο Δώνης και ο ΠΑΟ δεν έχουν αποφασίσει να χωρίσουν. Από την άλλη δεν έχουν και τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσουν μαζί κι αυτό κάνει τη σχέση δύσκολη. Είναι σαν ζευγάρι που σκέφτεται το μέλλον του ενώ ο έρωτας έχει περάσει και η σχέση δεν ανανεώνεται. Διάφορα πράγματα που σε άλλες εποχές θα ήταν ασήμαντα γίνονται παραδόξως σημαντικά και συντηρούν μια συζήτηση που κανένας δεν επιθυμεί, αλλά και κανένας από τους δυο δεν μπορεί να σταματήσει. Ετσι η επικείμενη συνάντηση του προπονητή με τον τεχνικό διευθυντή (ενώ θα ‘πρεπε να μην αποτελεί καν είδηση…) μοιάζει με ραντεβού όπου όλα θα ξεκαθαρίσουν – ακούγεται σαν ο ένας να καλεί τον άλλον σε μονομαχία! Επίσης συνδέεται σε κάθε συζήτηση η ανανέωση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή Χρήστου Δώνη με την παραμονή του προπονητή Γιώργου Δώνη, ενώ δεν θα έπρεπε. Και στην επικαιρότητα μπαίνουν διαρκώς ζητήματα που έχουν να κάνουν με ανανεώσεις παικτών, σαν σε αυτά οι γνώμες των εμπλεκομένων να είναι ολότελα διαφορετικές, ενώ κανείς δεν τις γνωρίζει! Τέτοια ζητήματα ανανεώσεων υπάρχουν σε όλες τις ομάδες φέτος, εξαιτίας και της ιδιαιτερότητας της χρονιάς. Αλλά μόνο όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό τα αντιμετωπίζουμε ως αιτία για μελλοντικούς καβγάδες.

Καβγάς

Ολοι περιμένουν το ραντεβού του Ρόκα με τον Δώνη. Εγώ θα λεγα ότι με βάση το κλίμα που υπάρχει καλύτερα να μη βρεθούν ή να μην κάνουν γνωστό ότι βρέθηκαν. Διότι η συνάντησή τους απλά θα πυροδοτήσει νέες αναλύσεις, νέες εκτιμήσεις, νέες προβλέψεις. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ο ΠΑΟ κι ο Δώνης θα χωρίσουν, είναι βέβαιο ότι δεν θέλουν να το κάνουν πριν από τα play off. Θα συνιστούσα και στον Δώνη και στον Ρόκα να συνεχίσουν να συνεργάζονται από μακριά. Δύσκολα θα αγαπηθούν. Αλλά τουλάχιστον δεν θα τσακωθούν. Ή δεν θα τους βάλουν να τσακωθούν όσοι έχουν προεξοφλήσει τον καβγά τους…

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024