Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Πολωνία : Άνοιγμα ορισμένων σχολείων τη στιγμή που τα θύματα της πανδημίας ξεπερνούν πλέον τα 1.000

Κοροναϊός – Πολωνία : Άνοιγμα ορισμένων σχολείων τη στιγμή που τα θύματα της πανδημίας ξεπερνούν πλέον τα 1.000

Ο απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της Covid-19 στην Πολωνία έφθασε τους 1.007 επί συνόλου 21.631 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το απόγευμα της Δευτέρας

Ο απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της Covid-19 στην Πολωνία έφθασε τους 1.007 επί συνόλου 21.631 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το απόγευμα της Δευτέρας.

Παρά ταύτα, ο πολωνός υπουργός Υγείας, Λούκας Σουμόφσκι, εκτίμησε ότι η φάση της κορύφωσης της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλέον παρέλθει.

«Η κορύφωση της επιδημίας είναι πίσω μας και πλέον (η εξάπλωσή της) γίνεται με αργό ρυθμό» και όχι ως εάν να επρόκειτο για «χιονοστιβάδα», διαβεβαίωσε ο Σουμόφσκι σε δηλώσεις του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Wirtualna Polska.

Ο πολωνός υπουργός Υγείας πρόσθεσε πως αναμένει να αρθεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους από σήμερα, Τρίτη.

Ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης παραμένει σταθερός, περί τα 300 ως 400 ανά εικοσιτετράωρο, τις τελευταίες εβδομάδες, αν και ορισμένες ημέρες έχει φθάσει τα 500.

Η νότια επαρχία της Σιλεσίας παραμένει το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα, με τους εργαζομένους στα ορυχεία να θεωρούνται ομάδα υψηλού κινδύνου τελευταία.

Ωστόσο, εστίες έχουν εμφανιστεί και σε άλλες βιομηχανίες.

Στο δυτικό τμήμα της Πολωνίας, σε εργοστάσιο επίπλων καταγράφηκαν 300 κρούσματα μόλυνσης το Σαββατοκύριακο.

Μολαταύτα, ορισμένα σχολικά ιδρύματα άνοιξαν ξανά και υποδέχονται παιδιά ως και 9 ετών, χωρίς πάντως να παραδίδονται κανονικά μαθήματα.

Πολλοί γονείς, οι οποίοι «χρειάζεται να επιστρέψουν στη δουλειά και δεν μπορούν να μένουν στο σπίτι για να φροντίζουν τα παιδιά, θα ικανοποιηθούν από το άνοιγμα των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών», σχολίασε η εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Παιδείας, Άννα Οστρόφσκα.

«Θα επιτηρούμε την κατάσταση μόνιμα» διαβεβαίωσε η ίδια.

Πάντως, όπως μετέδωσε το πολωνικό ραδιοφωνικό δίκτυο RMF, η μεγάλη πλειονότητα των γονιών αποφάσισε να κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι.

Εκτιμάται πως μόλις το 10% των μαθητών πήγε στο σχολείο χθες, Δευτέρα, στη Βαρσοβία.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024