Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με βιτριόλι: Τι είπε η 34χρονη στην αρχική της κατάθεση

Επίθεση με βιτριόλι: Τι είπε η 34χρονη στην αρχική της κατάθεση

Στα όσα έχει δηλώσει στις αρχές από τις πρώτες στιγμές τις επίθεσης επέμεινε 34χρονη, θύμα της φρικιαστικής επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα, κατά την πρώτη επίσημη κατάθεσή της

Στα όσα έχει δηλώσει στις αρχές από τις πρώτες στιγμές τις επίθεσης επέμεινε 34χρονη, θύμα της φρικιαστικής επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα, κατά την πρώτη επίσημη κατάθεσή της.

Σύμφωνα με όσα μετάδωσε στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, «η εικόνα που υπάρχει είναι ότι δεν προστέθηκε κάτι ιδιαίτερο στη διάρκεια της κατάθεσης. Πάλι αναφέρθηκαν στα σενάρια για πρόσωπα με τα οποία διατηρούσε προσωπικές γνωριμίες, για άτομα στο επαγγελματικό της περιβάλλον».

«Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξετάσει τα άλλοθι των συγκεκριμένων υπόπτων. Η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά μήπως υπάρχει ανάθεση από τρίτο πρόσωπο. Οι έρευνες έχουν βαλτώσει. Δεν φαίνεται να προστέθηκε κάτι από την κατάθεση. Φαινόταν αυτό και από τις δηλώσεις του δικηγόρου του κ. Λύτρα ότι δεν γνωρίζει κάτι περαιτέρω. Πλέον περιμένουμε να δούμε τι μπορεί να γίνει και από την εξέταση των βίντεο» συμπλήρωσε.

Ακόμα, αναφέρθηκε σε όσες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, λέγοντας πως «πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί πάνω στο τι υπάρχει, γιατί έχουν ειπωθεί διάφορα. Ότι π.χ. υπήρξε μία ύβρις από τη δράστιδα στην 34χρονη, που δεν έστεκε. Όπως και ότι η δράστις εμφανιζόταν συνεχώς μαυροντυμένη και τις προηγούμενες ημέρες. Πιθανόν να έγινε, με άλλα ρούχα. Είμαι επιφυλακτικός με το βίντεο. Οι αστυνομικοί κινούνται πάντα στα γνωστά 5-6 σενάρια. Κοιτούν μήπως τους έχει διαφύγει κάτι», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δείτε επίσης: Νέο βίντεο από την επίθεση με βιτριόλι – Στο «φως» οι κινήσεις της μαυροφορεμένης γυναίκας

Τι δείχνει το νέο βίντεο

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σε νέο βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές έχει καταγραφεί η μαυροφορεμένη γυναίκα να φτάνει στην Καλλιθέα, λίγα λεπτά πριν από την επίθεση, να κατεβαίνει από όχημα και να κατευθύνεται στο ισόγειο του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η εικόνα από την άφιξή της δεν είναι τόσο καθαρή για να έχουν χαρακτηριστικά του προσώπου της, ενώ φορούσε και μάσκα και σκούφο.

Ωστόσο, οι Αρχές ελπίζουν πως -με ειδική επεξεργασία- θα μπορέσουν να ανασυνθέσουν το πρόσωπο της γυναίκας, έστω εν μέρει, ούτως ώστε να βοηθήσουν το θύμα της επίθεσης να τη θυμηθεί ή και να την αναγνωρίσει.

Σύμφωνα πάντα τις ίδιες πληροφορίες, οι Αρχές ιχνηλατούν τη διαδρομή του οχήματος της γυναίκας, προσπαθούν να βρουν από πού ξεκίνησε αλλά και το σπίτι που μένει.

Σύμφωνα με τις πηγές του κρατικού καναλιού, φαίνεται να έχει κάνει σημαντικά λάθη και τόσο στη διαδρομή που ακολούθησε όσο και κατά την επίθεση στην 33χρονη, λάθη τα οποία η Αστυνομία ελπίζει να εκμεταλλευτεί για να βρει την άκρη του νήματος.

Δείτε επίσης: Επίθεση με βιτριόλι: Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ – Τα ισχυρά άλλοθι και η εταιρία με χημικά προϊόντα

Ζητά να μάθει πως είναι το πρόσωπό της

Στο μεταξύ, η κ. Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια της Πλαστικής Χειρουργικής Μονάδας Εγκαυμάτων του νοσοκομείου, που νοσηλεύεται η 34χρονη αποκάλυψε ότι το θύμα έχει ζητήσει να μάθει πώς είναι το πρόσωπό της.

«Πρέπει να πούμε πράγματα που δεν είναι ψέματα. Έχει δρόμο μπροστά της. Έχει ολικού βάθους εγκαύματα» είπε, μεταξύ άλλων, στον ΑΝΤ1.

Τόνισε δε ότι απαιτείται η παρέμβαση επαγγελματιών ψυχολόγων, ώστε να προετοιμάσουν την 34χρονη.

«Χρειάζεται χρόνο η κοπέλα. Το αριστερό μάτι έχει καεί, αλλά θέλουμε να ελπίζουμε όχι τελείως. Ευτυχώς δεν έχει καεί μέσα στο στόμα ή τη μύτη. Θα μπορούσε να τη σκοτώσει» πρόσθεσε η κ. Καλοφώνου.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024