Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στουρνάρας: Συμβουλή για προσφυγή στον ESM, «δεν είναι μνημόνιο»

Στουρνάρας: Συμβουλή για προσφυγή στον ESM, «δεν είναι μνημόνιο»

Η προσφυγή στον ESM «δεν είναι μνημόνιο [...] Πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε σταγόνα μηδενικού επιτοκίου που μας δίνεται» είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας. Μονόδρομος η δημιουργία bad bank για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων

Συμβουλή προς την κυβέρνηση να προσφύγει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) έδωσε από τη Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας.

Η προσφυγή στον ΕΜΣ «δεν είναι μνημόνιο … Πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε σταγόνα μηδενικού επιτοκίου που μας δίνεται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία και έδωσε θετική γνώμη ως προς τον επαναδιορισμό του, για έξι επιπλέον έτη, στη θέση του διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος.

Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, είναι λάθος να δημιουργείται η εντύπωση ότι (ορισμένοι) θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα σε μνημόνιο.

Αναρωτήθηκε, δε, για ποιο λόγο να δανειζόμαστε με παραπάνω επιτόκια, όταν μπορούμε να πάρουμε δάνειο με 0% (από τον ΕΜΣ).

Μονόδρομος η «bad bank»

Ο κ. Στουρνάρας μίλησε επίσης για την ανάγκη δημιουργίας μιας «κακής τράπεζας» προκειμένου «να αφαιρέσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια από τους ισολογισμούς των τραπεζών».

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μια «bad bank» ή με ένα «asset management company» είπε ο κ. Στουρνάρας.

Σημείωσε μάλιστα ότι αυτή η ιδέα, που «δεν πέρναγε» στο παρελθόν, σήμερα βρίσκει «περισσότερα ευήκοα ώτα» κυρίως στην ΕΚΤ αλλά και αλλού.

«Εμείς στην ΤτΕ, θέλουμε να είμαστε Προμηθείς και όχι Επιμηθείς, και δουλεύουμε σε μια τέτοια μέθοδο», είπε ο κ. Στουρνάρας ενημερώνοντας ότι «είμαστε σε διάλογο με τον SSM (Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός) και την κυβέρνηση, για να δούμε αν και πότε θα χρειαστεί να εφαρμοστεί αυτό το σχέδιο».

Υπέρ του επαναδιορισμού του κ. Στουρνάρα τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, κατά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024