Στην πολιτεία Σούλια, στη δυτική Βενεζουέλα, έκλεισε τεράστια ανοιχτή αγορά στο Μαρακαΐμπο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, που οι Αρχές θεωρούν ότι είχε μετατραπεί σε «επίκεντρο» της εξάπλωσης του κοροναϊού.

«Αποφασίσαμε να κλείσουμε οριστικά και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης» την αγορά Λας Πούλγας του Μαρακαΐμπο, δήλωσε ο Όμαρ Πριέτο, ο κυβερνήτης της πολιτείας Σούλια.

Σύμφωνα με τον Πριέτο, η αγορά τροφίμων Λας Πούλγας είχε μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε «επίκεντρο της μόλυνσης» από τον SARS-CoV-2 σε αυτήν την πολιτεία, η οποία γειτνιάζει με την Κολομβία.

Από σήμερα, Δευτέρα, πρόσθεσε ο κυβερνήτης, σε όλη την αγορά θα γίνει «απολύμανση».

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Βενεζουέλα υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε μία εβδομάδα, περνώντας από τα 541 τη 17η Μαΐου στα 1.121 χθες, Κυριακή, σύμφωνα με τους αριθμούς της κυβέρνησης του προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο.

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της Covid-19 που καταγράφονται επίσημα (10) παρέμεινε σταθερός.

Η αντιπολίτευση υπό τον Χουάν Γκουαϊδό αμφισβητεί τα κυβερνητικά στοιχεία.

Θεωρεί δεδομένο ότι οι αριθμοί είναι πολύ πιο κάτω από τους πραγματικούς, επικαλούμενη το ότι γίνονται ελάχιστα διαγνωστικά τεστ.

Από τη 17η Μαρτίου στη Βενεζουέλα έχει επιβληθεί σχεδόν απόλυτος περιορισμός, σε μια προσπάθεια αποτροπής της εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού.

Στη θεωρία, επιτρέπονται μόνο έξοδοι για επισκέψεις σε γιατρούς, για την προμήθεια τροφίμων και φαρμάκων.

Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους δρόμους και σε δημόσιους χώρους.

Όμως, στην πράξη ολοένα και περισσότεροι παραβιάζουν εδώ και δύο εβδομάδες τα μέτρα περιορισμού στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας των 30 εκατομμυρίων κατοίκων.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο