Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : «Άνοιγμα» της Αν. Ευρώπης στα μέσα Ιουνίου, προαναγγέλει ο Αυστριακός ΥΠΕΞ

Κοροναϊός : «Άνοιγμα» της Αν. Ευρώπης στα μέσα Ιουνίου, προαναγγέλει ο Αυστριακός ΥΠΕΞ

Η Αυστρία, η Τσεχία, η Σλοβακία και η Ουγγαρία πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα τους στα μέσα Ιουνίου, ανακοίνωσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ μετά από μια τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του των τριών άλλων χωρών

Η Αυστρία, η Τσεχία, η Σλοβακία και η Ουγγαρία πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα τους στα μέσα Ιουνίου, ανακοίνωσε το απόγευμα ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ μετά από μια τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του των τριών άλλων χωρών, παρατηρώντας ότι η διάσκεψη τους «έδειξε σαφώς ότι υπάρχει θετική δυναμική όσον αφορά την αποκατάσταση της ελευθερίας ταξιδιού στα μέσα Ιουνίου».

«Υπό την προϋπόθεση ότι οι αριθμοί θα συνεχίσουν να εξελίσσονται τόσο θετικά όσο πριν, η τελική απόφαση για το άνοιγμα των συνόρων θα μπορούσε σύντομα να ληφθεί από τους αρχηγούς των κυβερνήσεων αυτών των χωρών», ανέφερε ο ίδιος.

Ωστόσο, θα είναι απόφαση των αντίστοιχων κυβερνήσεων κατά πόσον τα σύνορα και από τις τέσσερις χώρες θα πρέπει να ανοίξουν ταυτόχρονα, προσέθετε αργότερα το υπουργείο Εξωτερικών στη Βιέννη, υπονοώντας προφανώς την έως τώρα επιφυλακτική στάση της Σλοβακίας.

Τα σχέδια Σλοβενίας και Ιταλίας

Στις δηλώσεις του, ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, σημειώνοντας μόνον ότι «τακτική ανταλλαγή απόψεων υπάρχει με όλες τις γειτονικές χώρες», δεν ανέφερε συγκεκριμένα στοιχεία για τις γειτονικές χώρες στα Νότια της Αυστρίας, τη Σλοβενία και την Ιταλία, με της οποίας τον ομόλογό του Λουίτζι ντι Μάιο θα έχει απόψε τηλεφωνική επικοινωνία.

Η Ιταλία θέλει να ανοίξει τα σύνορά της στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 3 Ιουνίου, ενώ, από την πλευρά της, η Σλοβενία – η οποία δεν έχει πλέον κανένα νέο κρούσμα κοροναϊού – άνοιξε τα σύνορά της προς όλες τις γειτονικές της χώρες την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε τη σχετική απόφαση.

Η Αυστρία φέρεται να είναι επιφυλακτική σε σχέση με το άνοιγμα των συνόρων της με τη Σλοβενία που συνορεύει με την Ιταλία, ενώ η σλοβενική κυβέρνηση επέκρινε έντονα την Αυστρία το Σάββατο και ζήτησε να ανοίξουν σύντομα τα σύνορα για την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων.

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών της Σλοβενίας Αλεξάντερ Γκερζίνα κατηγόρησε τη Βιέννη ότι θέλει να κρατήσει στην Αυστρία τους δικούς της τουρίστες που θα ήθελαν να ταξιδέψουν στις ακτές της Σλοβενίας ή της Κροατίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024