Για τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι πρόκειται να ανοίξουν πολύ σύντομα.

Ως ένα μεγάλο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα χαρακτήρισε το σημερινό άνοιγμα της εστίασης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι σήμερα επανέρχονται στην εργασία τους όσοι απασχολούνται στην εστίαση και ανέρχονται σε περίπου 320.000 πολίτες.

Σε ό,τι αφορά τα τραπεζοκαθίσματα στους εξωτερικούς χώρους, επανέλαβε ότι δίνεται η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να αναπτύξουν καθίσματα σε διπλάσιο χώρο όπου υπάρχει η δυνατότητα.

Παρατήρησε ενδεχομένως να υπάρξουν κάποια προβλήματα στην αρχή, αλλά είναι σίγουρος ότι και οι Δήμοι θα τρέξουν τις διαδικασίες και τα όποια προβλήματα θα έχουν λυθεί εντός των επομένων ημερών.

Για τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι πρόκειται να ανοίξουν πολύ σύντομα.

Συμπλήρωσε δε πως για όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους ειδικούς και «θα δούμε τι πρέπει να αλλάξει ή να διορθωθεί», σύμφωνα με τις οδηγίες τους.

Για τη μείωση του ΦΠΑ σε καφέ και άλλα ροφήματα, τόνισε ότι θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου. Συμπλήρωσε πως υπάρχουν ειδικά πρωτόκολλα υγιεινής και για τους εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης.

Τι γίνεται με ίντερνετ καφέ και γυμναστήρια

Τέλος σε ό,τι αφορά τα ίντερνετ καφέ, ο κ. Παπαθανάσης είπε στον ΑΝΤ1 πως υπάγονται στην περίπτωση των καταστημάτων που λειτουργούν σε εσωτερικούς χώρους και κατά συνέπεια θα ανοίξουν στην επόμενη φάση, εντός του Ιουνίου.

Τα γυμναστήρια θα ανοίξουν αργότερα στις τελικές φάσεις του σχεδίου της επιστροφής στην κανονικότητα.

Πότε θα ανοίξουν κτήματα για δεξιώσεις

Ο Νίκος Παπαθανάσης ρωτήθηκε και για τα κτήματα που διεξάγονται δεξιώσεις, όπως για γάμους.

Όπως είπε, θα ανοίξουν μέσα στον Ιούνιο με συγκεκριμένους κανόνες.

«Βεβαίως (θα ανοίξουν) μέσα στον Ιούνιο. Θα λειτουργήσουν με κάποιους κανόνες που θα ανακοινωθούν» δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης.

«Τα κτήματα είναι υπαίθριοι χώροι οπότε κι αυτά θα λειτουργήσουν με τους κανόνες που θα ανακοινωθούν» συμπλήρωσε και διευκρίνισε ότι οι κανόνες θα είναι παρόμοιοι με αυτούς που ισχύουν για την εστίαση.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr