Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο «καίει» τον Μπολσονάρου: Δεν ήθελε η οικογένεια του να... βρει τον μπελά της από την αστυνομία

Βίντεο «καίει» τον Μπολσονάρου: Δεν ήθελε η οικογένεια του να… βρει τον μπελά της από την αστυνομία

Σε μια ηχογράφηση μιας υπουργικής συνάντησης στις 22 Απριλίου, ο Μπολσονάρου ακούγεται να λέει ότι είναι δικαίωμά του να αλλάξει αξιωματούχους επιβολής του νόμου, τους προϊσταμένους τους ακόμη και έναν υπουργό.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε στους υπουργούς του ότι δεν ήταν πρόθυμος να δει την οικογένεια ή τους φίλους του να «βρουν τον μπελά τους» λόγω της αδυναμίας του να αλλάξει τους αξιωματούχους του επιβολής του νόμου, σύμφωνα με ένα βίντεο που δόθηκε χθες Παρασκευή στην δημοσιότητα από ένα δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Σε μια ηχογράφηση μιας υπουργικής συνάντησης στις 22 Απριλίου, ο Μπολσονάρου ακούγεται να λέει ότι είναι δικαίωμά του να αλλάξει αξιωματούχους επιβολής του νόμου, τους προϊσταμένους τους ακόμη και έναν υπουργό.

«Προσπάθησα να αλλάξω επισήμως τους ανθρώπους ασφαλείας μας στο Ρίο ντε Ζανέιρο και δεν μπόρεσα. Αυτό τελείωσε. Δεν θα περιμένω να βρουν τον μπελά τους η οικογένειά μου και οι φίλοι μου», δήλωσε ο Μπολσονάρο. «Τέλος συζήτησης. Δεν αστειευόμαστε».

Το βίντεο αποτελεί βασικό μέρος μιας ποινικής έρευνας εναντίον του ακροδεξιού προέδρου για τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σέρζιο Μόρο, ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα καταγγέλοντας ότι ο Μπολσονάρου είχε προσπαθήσει να αλλάξει ανώτερα στελέχη της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Πριν γίνει πρόεδρος, ο Μπολσονάρου ήταν βουλευτής της Πολιτείας του Ρίο για σχεδόν 30 χρόνια. Ο γιος του, ο γερουσιαστής Φλάβιο Μπολσονάρου, ξεκίνησε επίσης εκεί την πολιτική του καριέρα, και βρίσκεται υπό έρευνα για φερόμενη διαφθορά.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Σέλσο ντε Μέλο διέταξε τη δημοσιοποίηση μέρους του βίντεο την Παρασκευή το απόγευμα, εξαιρουμένων τμημάτων που σχετίζονται με χώρες με τις οποίες η Βραζιλία έχει διπλωματικούς δεσμούς, ανέφερε το δικαστήριο σε ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024