ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ : Σενάρια για μείωση μισθών -Ποιοί κινδυνεύουν
Ο εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος απαντά στο ερώτημα κατά πόσο υπάρχει κίνδυνος να γίνει κατάχρηση της συγκεκριμένης ρύθμισης από επιχειρήσεις, και να ανοίξει έτσι ο ασκός του Αιόλου.
Σε ζώνη υψηλού κινδύνου για μειώσεις μισθών μπαίνει μεγάλη κατηγορία εργαζομένων σύμφωνα με την «ακτινογραφία» των μέτρων που ανακοινώθηκαν για την οικονομία και την εργασία.
Ο Ντίνος Σιωμόπουλος ανέλυσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» τους κινδύνους που απορρέουν από το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ σχετικά με τις μειώσεις μισθών.
Εξήγησε με αναλυτικούς πίνακες τι θα ισχύσει από 1η Ιουνίου και τονίστηκε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν πτώση τζίρου πάνω από 20%, συνεπώς θα μπορούν να κάνουν χρήση των νέων διατάξεων.
Οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μπουν σε εκ περιτροπής εργασία με «ψαλίδισμα» μισθού εως και 50% και δόθηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα των απωλειών που θα έχουν.
Ο εργατολόγος κ. Δημήτρης Μπούρλος, μιλώντας στην εκπομπή, σημείωσε πως εκείνο που θα πρέπει να διευκρινιστεί, είναι με ποια κριτήρια θα προσδιορίζεται η μείωση του τζίρου κατά 20% στις επιχειρήσεις.
Σχετικά με τις μειώσεις μισθών τόνισε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα υπάρξουν μειώσεις μισθών», αφού η κρατική κάλυψη θα αφορά το 60% του απωλεσθέντος εισοδήματος των εργαζομένων.
Ο κ. Μπούρλος τοποθετήθηκε και στο ερώτημα κατά πόσο υπάρχει κίνδυνος να γίνει κατάχρηση της συγκεκριμένης ρύθμισης από επιχειρήσεις, και να ανοίξει έτσι ο ασκός του Αιόλου.
- Η ξεχωριστή ανάρτηση του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα για την μετακινούμενη κτηνοτροφία
- Στη Βουλή η αναφορά που κατέθεσε ο («λαγός» του Μητσοτάκη) Βελόπουλος επικαλούμενος τις τοξικές δηλώσεις Γεωργιάδη κατά Τσίπρα
- Ανακοίνωσε τον Μπαντιό ο Παναθηναϊκός (pic)
- Ασπρόπυργος: Καταστράφηκε η επιχείρηση από τη φωτιά – 11 άνθρωποι στα νοσοκομεία – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
- Σέρρες: Πήγε να παραλάβει το νεκρό πατέρα της από το νοσκομείο και της έδωσαν λάθος σορό
- Aryna Sabalenka: Χαλαρές καλοκαιρινές στιγμές στη Μύκονο για την καλύτερη τενίστρια του κόσμου
- Στην Αλεξανδρούπολη οι δήμαρχοι των γερμανικών πόλεων Kelsterbach, Raunheim και Rüsselsheim
- ΠΑΣΟΚ: Το Υπουργείο Παιδείας εξέθεσε τη χώρα – Η ΕΕ μας παραπέμπει στο ΔΕΕ για διακρίσεις εις βάρος των αναπληρωτών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442