Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κολλάει» ξανά κοροναϊό κάποιος που νόσησε; - Νέα έρευνα δίνει ελπίδες

«Κολλάει» ξανά κοροναϊό κάποιος που νόσησε; – Νέα έρευνα δίνει ελπίδες

Σε ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που αφορούν τον κοροναϊό και ακόμα δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση αναφέρθηκε εκ νέου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον φονικό ιό, Σωτήρης Τσιόδρας

Σε ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που αφορούν τον κοροναϊό και ακόμα δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση αναφέρθηκε εκ νέου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον φονικό ιό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο κ. Τσιόσδρας αναφέρθηκε σε «ένα σημαντικό εύρημα από συναδέλφους στην Βοστώνη», το οποίο «προσπάθησε να απαντήσει στο ερώτημα αν οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον ιό, μπορούν να επαναμολυνθούν».

Η έρευνα που δίνει ελπίδες

Όπως λοιπόν εξήγησε, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν πειραματόζωα, εννέα πιθήκους, τα οποία ανέπτυξαν συμπτώματα της νόσου κι ένα μήνα μετά τους έδωσαν άλλη μια δόση του ιού.

«Τις επόμενες δύο εβδομάδες διαπίστωσαν γρήγορα μειούμενα επίπεδα του ιού στην μύτη των ζώων και σχεδόν καθόλου στους πνεύμονες» είπε χαρακτηριστικά.

«Όλα τα ζώα γρήγορα εμφάνισαν μετά τη δεύτερη έκθεση στον ιό τα αντισώματα στο αίμα τους, όπως συμβαίνει όταν έχουμε περάσει μια ίωση. Αναπτύσσουμε αντισώματα και δεν ξαναασθενούμε από την ίδια ίωση εντός μικρού χρονικού διαστήματος» εξήγησε.

«Δηλαδή αφού τον περάσαμε τον ιό, δεν αρρωσταίνουμε ξανά. Η άμυνα του οργανισμού μας τον καταπολεμά. Η μελέτη αυτή μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά και την έρευνα για ένα κατάλληλο εμβόλιο» κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Δείτε τι είπε ο κ. Τσιόδρας:

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024