Κοροναϊός : Αντίο στους χάρτινους καταλόγους λένε οι Ιταλοί εστιάτορες
Καθώς τα εστιατόρια ανοίγουν, έπειτα από το lockdown για τον νέο κοροναϊό, που κατάφερε πλήγμα στις επιχειρήσεις, οι ιδιοκτήτες τους στρέφονται σε ασφαλείς πρακτικές προκειμένου να προσελκύσουν τους πελάτες πίσω.
Spotlight
-
Αρνήθηκε τις χημειοθεραπείες για να γεννήσει το παιδί της - Έζησε μαζί του μόλις 8 μήνες
-
Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε μέσα σε εμπορικό κέντρο - Μάρτυρες τουλάχιστον δέκα άτομα
-
Η Αθήνα έχει την καλύτερη... μυρωδιά από κάθε άλλη πόλη στον κόσμο - Μπορείτε να φανταστείτε τον λόγο;
-
Πώς απάντησε ο Κασσελάκης στα σχόλια για τον σταυρό από λάδι στη βάπτισή του
«Αrrivederci» στα χάρτινα μενού, λένε οι Ιταλοί εστιάτορες.
Καθώς τα εστιατόρια ανοίγουν, έπειτα από το lockdown για τον νέο κοροναϊό, που κατάφερε πλήγμα στις επιχειρήσεις, οι ιδιοκτήτες τους στρέφονται σε ασφαλείς πρακτικές προκειμένου να προσελκύσουν τους πελάτες πίσω.
«Επιτέλους, έπειτα από δυόμιση μήνες εγκλεισμού, κατάφερα να βγω έξω, όχι μόνο για να πάω στο σούπερ μάρκετ αλλά και στο εστιατόριο. Είναι μεγάλη η ικανοποίηση που νιώθω και εάν τρως και καλά, είναι ακόμα πιο καλό», λέει ο Στέφανο Πράτι.
Ο 53χρονος Ιταλός μόλις τελείωσε την καρμπονάρα του στο Da Enzo, ένα εστιατόριο στη συνοικία Τραστεβέρε, στη Ρώμη.
Τέλος στους χάρτινους καταλόγους
Τα εστιατόρια, που άνοιξαν ξανά, προσπαθούν να προσφέρουν στους πελάτες τους μια πάνω απ’ όλα ασφαλή εμπειρία για να απολαύσουν το γεύμα τους.
Στο Da Enzo, αυτό σημαίνει τέλος στους χάρτινους καταλόγους. Αντ’ αυτού, ο σερβιτόρος κρατάει έναν κώδικα QR. Οι πελάτες στρέφουν τα έξυπνα κινητά τους προς τα εκεί, σκανάρουν και κατόπιν το μενού εμφανίζεται στην οθόνη τους. Ακόμα και οι πιο ηλικιωμένοι πελάτες προσαρμόζονται στη νέα διαδικασία.
«Στην αρχή εκπλήσσονται, ορισμένοι φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν, όμως κατόπιν συνειδητοποιούν ότι είναι πολύ εύκολο και χαίρονται», λέει η 37χρονη ιδιοκτήρια, Μαριά Τσιάραρ ντι Φελίτσε.
Οι σεφ φοράνε μάσκες, γάντια και προστατευτικά γυαλιά, καθώς μαγειρεύουν «carciofi alla Romana» (αγγινάρες με τοπική συνταγή).
Τα τραπέζια έχουν μειωθεί σχεδόν στα μισά και έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε να βρίσκονται το ένα από το άλλο σε απόσταση 1 μέτρου.
Αφού οι πελάτες αποχωρήσουν, το προσωπικό απολυμαίνει τα τραπέζια και τις καρέκλες.
Η συνοικία δεν έχει γεμίσει από τουρίστες όπως πριν από την πανδημία, η 37χρονη, ωστόσο, εστιάτορας δεν χάνει την αισιοδοξία της.
«Ελπίζω να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις κανονικές ζωές μας, όσο τουλάχιστον γίνεται, στις ζωές που ζούσαμε πριν. Τίποτα περισσότερο», λέει.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις