Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Στα όρια κατάρρευσης νοσοκομεία της Βραζιλίας ενώ ο Μπολσονάρο «σφυρίζει» αδιάφορα

Κοροναϊός: Στα όρια κατάρρευσης νοσοκομεία της Βραζιλίας ενώ ο Μπολσονάρο «σφυρίζει» αδιάφορα

Τον κώδωνα του κινδύνου για το σύστημα Υγείας του Σάο Πάολο, της μεγαλύτερης πόλης της Βραζιλίας, κρούει ο δήμαρχος σημειώνοντας ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται στα «όρια της κατάρρευσης»

Τον κώδωνα του κινδύνου για το σύστημα Υγείας του Σάο Πάολο, της μεγαλύτερης πόλης της Βραζιλίας, κρούει ο δήμαρχος σημειώνοντας ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται στα «όρια της κατάρρευσης».

Την ώρα που ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρο συνεχίζει να καταφέρεται εναντίον των μέτρα περιορισμού που έχουν επιβάλει οι κυβερνήτες πολλών πολιτειών, ο Μπρούνο Κόβας δήλωσε ότι τα δημόσια νοσοκομεία έχουν φτάσει στη μέγιστη πληρότητά τους λόγω της πανδημίας του κοροναϊού και σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων ενδέχεται να μην υπάρχουν κλίνες για τους ασθενείς.

Σύμφωνα με το BBC, το Σάο Πάολο είναι από τις πόλεις της Βραζιλίας με τους περισσότερους θανάτους από τον φονικό ιό σε όλη τη χώρα με σχεδόν 3.000 νεκρούς μέχρι στιγμής, ενώ το Σάββατο η Βραζιλία ξεπέρασε σε κρούσματα την Ισπανία και την Ιταλία.

Παράλληλα, η Βραζιλία καταγράφει τους υψηλότερους αριθμούς θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Λατινική Αμερική.

Η δραματική έκκληση του δημάρχου

Ο δήμαρχος του Σάο Πάολο, αντικρίζοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί, δήλωσε πως βρίσκεται σε συνομιλίες με τον κυβερνήτη της πόλης για την καθιέρωση αυστηρού lockdown για να αποτρέψει την κατάρρευση των νοσοκομείων.

Ο κυβερνήτης του Σάο Πάολο ελέγχει την αστυνομία και η υποστήριξή του θα είναι απαραίτητη για να επιτύχει ενδεχόμενο lockdown.

Ο Μπρούνο Κόβας κάλεσε τους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι, λέγοντας ότι το Σάο Πάολο πρέπει να «περιοριστεί ακόμη περισσότερο» για να μειώσει τη μετάδοση του ιού. «Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ορισμένοι προτιμούν να «παίζουν τους ανθρώπους» σε ρωσική ρουλέτα».

Το Σάο Πάολο έχει πληθυσμό περίπου 12 εκατομμυρίων και επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι περισσότεροι κάτοικοι αγνοούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024