Τον κώδωνα του κινδύνου για το σύστημα Υγείας του Σάο Πάολο, της μεγαλύτερης πόλης της Βραζιλίας, κρούει ο δήμαρχος σημειώνοντας ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται στα «όρια της κατάρρευσης»

Τον κώδωνα του κινδύνου για το σύστημα Υγείας του Σάο Πάολο, της μεγαλύτερης πόλης της Βραζιλίας, κρούει ο δήμαρχος σημειώνοντας ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται στα «όρια της κατάρρευσης».

Την ώρα που ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρο συνεχίζει να καταφέρεται εναντίον των μέτρα περιορισμού που έχουν επιβάλει οι κυβερνήτες πολλών πολιτειών, ο Μπρούνο Κόβας δήλωσε ότι τα δημόσια νοσοκομεία έχουν φτάσει στη μέγιστη πληρότητά τους λόγω της πανδημίας του κοροναϊού και σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων ενδέχεται να μην υπάρχουν κλίνες για τους ασθενείς.

Σύμφωνα με το BBC, το Σάο Πάολο είναι από τις πόλεις της Βραζιλίας με τους περισσότερους θανάτους από τον φονικό ιό σε όλη τη χώρα με σχεδόν 3.000 νεκρούς μέχρι στιγμής, ενώ το Σάββατο η Βραζιλία ξεπέρασε σε κρούσματα την Ισπανία και την Ιταλία.

Παράλληλα, η Βραζιλία καταγράφει τους υψηλότερους αριθμούς θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Λατινική Αμερική.

Η δραματική έκκληση του δημάρχου

Ο δήμαρχος του Σάο Πάολο, αντικρίζοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί, δήλωσε πως βρίσκεται σε συνομιλίες με τον κυβερνήτη της πόλης για την καθιέρωση αυστηρού lockdown για να αποτρέψει την κατάρρευση των νοσοκομείων.

Ο κυβερνήτης του Σάο Πάολο ελέγχει την αστυνομία και η υποστήριξή του θα είναι απαραίτητη για να επιτύχει ενδεχόμενο lockdown.

Ο Μπρούνο Κόβας κάλεσε τους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι, λέγοντας ότι το Σάο Πάολο πρέπει να «περιοριστεί ακόμη περισσότερο» για να μειώσει τη μετάδοση του ιού. «Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ορισμένοι προτιμούν να «παίζουν τους ανθρώπους» σε ρωσική ρουλέτα».

Το Σάο Πάολο έχει πληθυσμό περίπου 12 εκατομμυρίων και επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι περισσότεροι κάτοικοι αγνοούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr