Ο Σπύρος Γιαννιώτης αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες στο χώρο της κολύμβησης. Επί σειρά ετών παγκόσμιος πρωταθλητής στην μαραθώνια κολύμβηση, ευτύχησε το 2016, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα. Μια μοναδική στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό, την κλασική κολύμβηση και τον ίδιο.

Ο Σπύρος κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να βρεθεί με ένα ολυμπιακό μετάλλιο στο στήθος σε ηλικία 36 ετών και 179 ημερών! Πέτυχε κάτι που ελάχιστοι το τόλμησαν στην ιστορία του αθλήματος.

Βρέθηκε στην δεύτερη θέση των μεγαλύτερων σε ηλικία αθλητών που έφτασαν σε μεγάλες διακρίσεις. Τον ξεπερνάει μόνο η αμερικανίδα κολυμβήτρια Ντάρα Τόρες, η οποία στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008 στο Πεκίνο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50 μέτρα ελεύθερο σε ηλικία 41 ετών και 124 ημερών.

Το 2012, στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου, ο Σπύρος δεν κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της ζωής του. Απέτυχε, για ελάχιστα (4ος), να κατακτήσει ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Λίγους μήνες μετά παντρεύτηκε. Στο γάμο του ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι θα επιχειρήσει εκ νέου, τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2016 στο Ρίο.

Κανείς δεν το πίστεψε. Όλοι εκτιμούσαν ότι ο Σπύρος χαριτολογεί. Ουδείς μπορούσε να διανοηθεί ότι σε ηλικία 36 ετών, αρκετά επιβαρυμένος, θα μπορούσε να ανταποκριθεί στην πρόκληση των 10.000 μέτρων μαραθώνιας κολύμβησης και να πετύχει έναν στόχο ζωής σε αυτή τη μεγάλη ηλικία. Ο Σπύρος τα κατάφερε. Πέρασε στην ιστορία.

Μιλώντας για την λίστα (επισυνάπτεται στην φωτογραφία), των 12 πιο μεγάλων σε ηλικία αθλητών που γνώρισαν μεγάλες διακρίσεις, ο Σπύρος τονίζει:

«Η διάρκεια είναι αυτή που ξεχωρίζει τον καθένα μας. Χρειάζεται μεγάλη υπομονή και επιμονή. Να μην παρατάς ποτέ τον στόχο και το όνειρο. Όλα για μένα ξεκίνησαν το 2000 και 16 χρόνια αργότερα γνώρισα το πιο όμορφο συναίσθημα στην καριέρα μου.

Νιώθω εξαιρετικά όμορφα βλέποντας το όνομά μου στην λίστα με τους μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές που έφτασαν στην κορυφή. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσω σε όλους τους νέους. Υπομονή, επιμονή και διάρκεια».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο