Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερχονται μειώσεις ΦΠΑ σε εστίαση, ξενοδοχεία, μεταφορές

Ερχονται μειώσεις ΦΠΑ σε εστίαση, ξενοδοχεία, μεταφορές

Άμεσες μειώσεις φόρων σε εστίαση - διαμονή - μεταφορές, με στόχο τη στήριξη της οικονομίας αναμένεται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδας η κυβέρνηση.

Άμεσες μειώσεις φόρων σε εστίαση – διαμονή – μεταφορές, μέσω στοχευμένων κινήσεων με στόχο τη στήριξη της οικονομίας αναμένεται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδας η κυβέρνηση.

Παράλληλα  σε δεύτερη φάση αναμένεται νέο πακέτο φορολογικών μέτρων στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνεται  η περικοπή της προκαταβολής φόρου αλλά και η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ηδη το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται το πακέτο μέτρων που θα έχει δύο άξονες. Ο πρώτος θα αφορά μειώσεις φόρων (όπως ο ΦΠΑ) και ο δεύτερος που θα ξεδιπλωθεί τον Σεπτέμβριο  θα αφορά στοχευμένες φοροελαφρύνσεις που θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Τα μέτρα πιθανότητα να ανακοινωθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ στις αρχές του Φθινοπώρου όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών σε χθεσινή του συνέντευξη θα περιλαμβάνονται οι «λελογισμένες και στοχευμένες μειώσεις φόρων».

Οι βασικοί άξονες του σχεδίου είναι οι εξής:

-Μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα ροφήματα τα οποία ως σερβιριζόμενα είδη στον κλάδο της εστίασης πωλούνται με ΦΠΑ 24%, ενώ εάν τα παραγγείλει κανείς εκτός, επιβαρύνονται με 13%. Τέτοιου είδους ροφήματα είναι ο καφές, τα αναψυκτικά, οι χυμοί και το τσάι που αποτελούν προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και με την υπαγωγή τους στον χαμηλό συντελεστή του φόρου 13% θα κατηφορίσουν και οι τιμές τους.
-Η μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% στα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια.
-Προσωρινή μετάταξη της διαμονής στα ξενοδοχεία στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6% από 13% που είναι σήμερα και προσωρινή αναστολή του τέλους διαμονής που κυμαίνεται από 0,50 ευρώ έως 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση ανάλογα με την κατηγορία των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων.

Για τον Σεπτέμβριο και αφού έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, θα αποφασιστεί η μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις και ενδεχομένως η μείωση του τέλους επιτηδεύματος.

Παράλληλα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει και το σχέδιό της για την ελάφρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι εισπράττουν μειωμένα κατά 40% ενοίκια.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024