Δημόπουλος στο MEGA: Θα ελέγχονται για κοροναϊό οι τουρίστες που θα έρθουν στη χώρα
«Δεν υπάρχει λόγος να εφησυχάζουμε, αλλά πρέπει να παίρνουμε θάρρος από την απόδοση των μέτρων και από την συμμετοχή όλων μας, είπε ο κ. Δημόπουλος
Την πορεία άρση των μέτρων μετάδοσης του κοροναϊού στη χώρα, σχολίασε μιλώντας στο MEGA o Πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος ενώ αναφέρθηκε πώς θα γίνει η διαχείριση των τουριστών όταν θα γίνει η έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Μόλις 2 νέα κρούσματα του κοροναϊού διαγνώστηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, την ώρα που δύο ακόμα συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη για την ζωή. Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ σχολίασε στο LIVE NEWS την πορεία εξέλιξης της πανδημίας μετά την άρση των μέτρων και εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος.
«Δεν υπάρχει λόγος να εφησυχάζουμε, αλλά πρέπει να παίρνουμε θάρρος από την απόδοση των μέτρων, και από την συμμετοχή όλων μας.
Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας εφαρμόζει τα μέτρα. Δύο εβδομάδες μετά την άρση των μέτρων δεν έχουμε ένδειξη για υποτροπή.
Είναι θετικό ότι προχωράμε και απεγκλωβίζεται ο κόσμος και ανοίγει η κοινωνία και παίρνει φόρα η οικονομία.
Αυτό συνάδει με το γεγονός ότι η χαλάρωση ξεκίνησε όταν ο επιπολασμός του ιού ήταν χαμηλός», ανέφερε αρχικά.
Για να συμπληρώσει: «Δεν ξέρουμε πόσο επιδρά θετικά όχι μόνο η προσαρμογή των πολιτών στα μέτρα, αλλά και η ζέστη.
Υπάρχει μια μείωση των σωματιδίων του ιού μέσω της χρήσης της μάσκας. Η τελική ανάλυση μιας πανδημίας γίνεται στο τέλος της».
Αναφορικά με την τουριστική περίοδο που είναι προ των πυλών, είπε πως: «Θα γίνει μια επιλογή κρατών και θα υπάρξει και έλεγχος των ατόμων που θα έρθουν στη χώρα μας.
Δεν θα υπάρχει αθρόα προσέλευση. Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα που λαμβάνονται είναι μελετημένα, είναι σταδιακά. Όλα γίνονται με βάση ένα πρόγραμμα».
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442