Είναι από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα του τελευταίου διαστήματος για το πώς αλλάζει τις συνήθειές μας ο κοροναϊός είναι η αύξηση του όγκου των ηλεκτρονικών συναλλαγών κατά 8% το τελευταίο τρίμηνο σε σχέση με πέρσι. Ποιοι είναι οι δύο βασικοί λόγοι.

Είναι από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα του τελευταίου διαστήματος για το πώς αλλάζει τις συνήθειές μας ο κοροναϊός είναι η αύξηση του όγκου των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Πρακτικοί και υγειονομικοί λόγοι

Ο όγκος των ηλεκτρονικών συναλλαγών για το τρίμηνο Μαρτίου-Απριλίου-Μαΐου έχει εμφανίσει αύξηση 8% σε σχέση με πέρυσι.

Δύο φαίνεται να είναι οι βασικότεροι λόγοι στους οποίους οφείλεται αυτή η θετική μεταβολή. Πρόκειται για υγειονομικούς αλλά και πρακτικούς λόγους.

Ο πρώτος είναι το γεγονός ότι η επιβολή των περιοριστικών μέτρων συμπίεσε περαιτέρω τη χρήση μετρητών και οδήγησε στη μεταστροφή σε ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών.

Η αποφυγή διασποράς του κοροναϊού μέσω χαρτονομισμάτων είναι λοιπόν ο ένας λόγος και ο δεύτερος ίσως πιο πρακτικός είναι λόγω της προηγούμενης απαγόρευσης της κυκλοφορίας υπήρχε περιορισμένη πρόσβαση σε ATM και τράπεζες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η αποφυγή των μετρητών και η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στο βαθμό που αυξάνεται αποτελεί ένα θετικό βήμα και για τον περιορισμό και την αποφυγή φαινομένων φοροδιαφυγής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr