Οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση 38 ανθρώπους, σε σχέση με μια ένοπλη επίθεση στην ανατολική επαρχία του Βαν, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του κυβερνήτη της περιοχής.

Οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση 38 ανθρώπους, ανάμεσά τους και τον τοπικό επικεφαλής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), σε σχέση με μια ένοπλη επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι στην ανατολική επαρχία του Βαν, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του κυβερνήτη της περιοχής.

Η χθεσινή αυτή επίθεση είχε ως στόχο δύο δημοτικούς υπαλλήλους και έναν πολίτη που επέστρεφαν μετά τη διανομή βοήθειας σε μια συνοικία που τελεί υπό καραντίνα στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της προεδρίας της Δημοκρατίας Φαχρετίν Αλτούν και άλλοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν για την επίθεση το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Το PKK, το οποίο μάχεται κατά του τουρκικού κράτους από το 1984, θεωρείται από την Άγκυρα, τις ΗΠΑ και την ΕΕ τρομοκρατική οργάνωση. Από την ένοπλη σύγκρουση έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr