Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρισμός : Με έξοδο από την ΕΕ απειλεί η Ιταλία σε περίπτωση επιλεκτικού ανοίγματος των συνόρων

Τουρισμός : Με έξοδο από την ΕΕ απειλεί η Ιταλία σε περίπτωση επιλεκτικού ανοίγματος των συνόρων

Ο Ιταλός πρωθυπουργός εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στην περίπτωση δημιουργίας τουρισμού διαφορετικών ταχυτήτων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον τουρισμό επέκρινε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, βάσει του οποίου θα δημιουργούνταν οι λεγόμενοι πράσινοι διάδρομοι μεταξύ κρατών εντός της ένωσης, απειλώντας μάλιστα ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να κάνει την Ιταλία να εγκαταλείψει την ΕΕ.

Οι προτεινόμενοι διάδρομοι τουρισμού θα επέτρεπαν σε ορισμένες χώρες με χαμηλό ή μειούμενο ρυθμό εξάπλωσης του κοροναϊού να ανοίξουν τα σύνορά τους προς έναν περιορισμένο αριθμό επίλεκτων προορισμών, μέχρι τη στιγμή που τα σύνορα θα ανοίξουν και πάλι οριστικά.

«Δεν αποδεχόμαστε τις διμερείς συμφωνίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα δημιουργήσουν προνομιούχα μονοπάτια τουρισμού», τόνισε ο Κόντε σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη.

«Ο τουρισμός δεν μπορεί να επηρεάζεται από διμερείς συμφωνίες. Αν γίνει κάτι τέτοιο, εμείς θα εγκαταλείψουμε την ΕΕ, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ μια τέτοια εξέλιξη», προειδοποίησε, υπογραμμίζοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί το 13% του ιταλικού ΑΕΠ.

Ο Κόντε δήλωσε επίσης ότι έχει προειδοποιήσει την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι τέτοιου είδους διάδρομοι θα σήμαιναν την καταστροφή της αγοράς της ΕΕ.

Οι απώλειες του ιταλικού τουρισμού λόγω του κοροναϊού, μπορεί να αγγίξουν ακόμη και τα 120 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με την Ιταλική Ένωση Επιχειρήσεων Confcommercio. Έως και 420.000 θέσεις εργασίας και 270.000 επιχειρήσεις στους τομείς του εμπορίου και του τουρισμού βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η ιταλική κυβέρνηση έχει συγκεντρώσει 5 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των τομέων του τουρισμού και του πολιτισμού στο πλαίσιο του πακέτου οικονομικής ενίσχυσης συνολικού ύψους 55 δισεκατομμυρίων,για την ανάκαμψη της οικονομίας από την κρίση του κοροναϊού.

Πηγή: www.cnn.com

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024