Να επιτρέψει τις μετακινήσεις των πολιτών στο εσωτερικό των διαφόρων περιφερειών από τις 18 Μαiου και σε όλη την χώρα από την 3 Ιουνίου, σκοπεύει η ιταλική κυβέρνηση σύμφωνα με την εφημερίδα La Rebubblica.

Όπως γράφει η εφημερίδα, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε προτίθεται να επιτρέψει την λειτουργία όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων από την ερχόμενη Δευτέρα, με την έκδοση ειδικού νομοθετικού διατάγματος και τήρηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας.

Οι υπεύθυνοι των περιφερειών, όμως, θα έχουν το δικαίωμα να παρεμβαίνουν με νέα περιοριστικά μέτρα, σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων.

Η La Repubblica προσθέτει, όμως, ότι οι περιφερειάρχες της Λομβαρδίας, του Βένετο και της Εμίλια Ρομάνια, στον ιταλικό Βορρά, ζητούν να επιτραπεί νωρίτερα η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών στο εσωτερικό όλης της ιταλικής επικράτειας.

Στο προσχέδιο διατάγματος στο οποίο αναφέρεται ο Τύπος, προβλέπεται πρόστιμο μέχρι 3.000 ευρώ για τους πολίτες που δεν θα σεβαστούν τα νέα μέτρα ασφαλείας και τους όποιους περιορισμούς, ενώ στα καταστήματα που δεν θα εφαρμόσουν τους κανόνες θα επιβάλλεται διακοπή λειτουργίας για περίοδο μέχρι και ενός μήνα.

Οι εμπορικές ενώσεις της χώρας, πάντως, διαμαρτύρονται για το ότι δεν έχει δοθεί στα μέλη τους ο απαιτούμενος χρόνος ώστε να μπορέσουν να προετοιμαστούν με τον κατάλληλο τρόπο και να προχωρήσουν στις αναγκαίες αλλαγές στα καταστήματα και στις επιχειρήσεις τους. Μέχρι την τελική έγκριση των μέτρων αυτών, πάντως, μπορεί να υπάρξουν αλλαγές τόσο σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες, όσο και τους κανόνες πρόληψης και ασφάλειας που θα υιοθετηθούν.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο