Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σολωμού: Η Μέρκελ και η Θεία Κοινωνία

Σολωμού: Η Μέρκελ και η Θεία Κοινωνία

Στη Γερμανία απαγόρευσαν τη Θεία Κοινωνία υπό το φόβο του κοροναϊού

Ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος δεν τάσσεται με κανένα τρόπο κατά της Θείας Κοινωνίας, αλλά επιμένει πως πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που αυτή χορηγείται. Δηλαδή, ζητεί, να μην χρησιμοποιείται το ίδιο κοχλιάριο (κουταλάκι), κατά τη διάρκεια του Μυστηρίου κάτι όμως που απορρίπτει η Εκκλησία. Στην Γερμανία ωστόσο η κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ απαγόρευσε τη συμμετοχή των ορθόδοξων πιστών στο Μυστήριο της Θείας κοινωνίας (Ευχαριστίας). Ενώ επιτρέπει την προσέλευση στη Θεία Λειτουργία, απαγορεύει την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας με την λαβίδα. Ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος με εγκύκλιό του αναφέρει ότι είναι το πιο οδυνηρό μέτρο που αναγκάστηκε να πάρει, λέγοντας ότι «ενώ μπορούμε όλοι να εκκλησιαζόμαστε στη Γερμανία, δεν μπορούμε όμως όλοι να μεταλαμβάνουμε».

Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη Γερμανία και την Κυριακή οι εκκλησίες θα ανοίξουν για τους πιστούς (φτάνει να κρατούν τις αποστάσεις), εδώ στο νοσοκομείο «Αττικόν», η καθηγήτρια Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου εξέφρασε και πάλι την πεποίθησή της ότι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας και είπε ότι όποιος πάει και κοινωνήσει την Κυριακή δεν πρόκειται να κολλήσει. Στο μεταξύ εμφανίζονται καθημερινά και καλλιτέχνες που δηλώνουν δημοσίως πως ο κορωνοϊός δεν τους πτοεί, ούτε ότι λειτουργεί αποτρεπτικά στο να μην μεταλάβουν. Σε δηλώσεις τους , τόσο ο τραγουδιστής Νίκος Οικονομόπουλος, όσο και η ηθοποιός Μαρία Σολωμού δήλωσαν πως θα λάβουν την Κυριακή κανονικά την Θεία Κοινωνία.

Πηγή: Βηματοδότης

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024