Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μητροπολίτη Αυγουστίνου της Γερμανίας «ενώ μπορούμε όλοι να πάμε στην εκκλησία, δεν μπορούμε όλοι να λάβουμε την Θεία Κοινωνία εκτός από τους ιερείς»

Η γερμανική κυβέρνηση ανοίγει τις εκκλησίες, ωστόσο απαγορεύει τη συμμετοχή των πιστών στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μητροπολίτη Αυγουστίνου της Γερμανίας «ενώ μπορούμε όλοι να πάμε στην εκκλησία, δεν μπορούμε όλοι να λάβουμε την Θεία Κοινωνία εκτός από τους ιερείς».

Τόνισε δε πως, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα orthodoxiatimes.com, πως «είναι το πιο θλιβερό και πιο οδυνηρό μέτρο που έχω αναγκαστεί ποτέ να πάρω κατά την θητεία μου ως Μητροπολίτης της Γερμανίας».

Τι προβλέπουν τα μέτρα της κυβέρνησης

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του προς τους πιστούς και τους κληρικούς της Γερμανικής Μητρόπολης, ο Μητροπολίτης Αυγουστίνος υπογραμμίζει ότι «ενόψει του ανοίγματος των ιερών ναών στη γερμανική επικράτεια έχουν εκδοθεί νομοθετικά διατάγματα τα οποία, εκτός από τα άλλα μέτρα ασφαλείας που έχουν ήδη εγκριθεί, φτάνουν μέχρι να ρυθμίσουν τον τρόπο διανομής της Ευχαριστίας, επισημαίνοντας την απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας από το δισκοπότηρο με τη χρήση του ιερού κουταλιού».

» Επομένως, με βαθιά θλίψη, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, μέχρι την ημερομηνία λήξης των παραπάνω νομοθετικών διατάξεων, αν και όλοι μπορούμε να παραβρεθούμε σε εκκλησιαστικές λειτουργίες, κανείς δεν μπορεί να λάβει την Θεία Κοινωνία, παρά μόνο οι ιερείς που εκτελούν τη Λειτουργία».

Όπως λέει, «είναι κατανοητό ότι τα μέτρα για την πρόληψη της διάδοσης του κοροναϊού που εκδίδονται από τις αρχές ισχύουν πλήρως και μέχρι να ληφθεί νέα απόφαση» χαρακτηρίζοντας τον αναγκαστικό αποκλεισμό των πιστών από τη Θεία Κοινωνία ως «το πιο θλιβερό και πιο οδυνηρό μέτρο που έπρεπε να κάνω στα σαράντα χρόνια της εκκλησιαστικής διακονίας μου ως Μητροπολίτης της Γερμανίας. Προσεύχομαι θερμά στον Θεό για τη σύντομη ανάκληση αυτής της απόφασης το συντομότερο δυνατό».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr