Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεωργιάδης : Ανοίγουν τη Δευτέρα τα εμπορικά κέντρα

Γεωργιάδης : Ανοίγουν τη Δευτέρα τα εμπορικά κέντρα

Δύο εβδομάδες νωρίτερα από το προγραμματισμένο ανοίγουν τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα. «Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με ταχύτητα», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανακοινώνοντας το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων την Δευτέρα.

Από τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα ανοίξουν και τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα (δύο εβδομάδες νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο), ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως μέσα στη μέρα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι σχετικοί κανόνες για τη λειτουργία τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έκρινε ότι η επιδημιολογική πορεία του κοροναϊού επιτρέπει το άνοιγμα των εν λόγω πολυκαταστημάτων.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με ταχύτητα», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως στις 18 Μαΐου μαζί με τα Εμπορικά Κέντρα και τα shopping mall θα ανοίξουν και ζωολογικοί και βοτανολογικοί κήποι.

Με την κίνηση αυτή ενισχύονται οι προσδοκίες για γρηγορότερο άνοιγμα και των καφέ και εστιατορίων με τραπέζια μόνο σε εξωτερικούς χώρους, αφού και αυτά περιλαμβάνονταν μαζί με τα εμπορικά κέντρα στο «τέταρτο στάδιο» επαναλειτουργίας της αγοράς.

Βέβαια σε δηλώσεις του (στην Καθημερινή) δύο ημέρες πριν ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι οι καφετέριες και η εστίαση θα ανοίξουν 1η Ιουνίου.

Δυο βδομάδες νωρίτερα, υπό αυστηρά μέτρα

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του αρχικού σχεδιασμού τα εμπορικά κέντρα τύπου mall θα άνοιγαν την 1η Ιουνίου, υπό αυστηρά μέτρα.

Και αν η επιδημιολογική εικόνα επιτρέπει -και η οικονομική ζημιά επιβάλλει- την επανέναρξη της λειτουργίας τους νωρίτερα, είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει αλλαγή και στα μέτρα ασφάλειας που πρέπει να τηρούνται.

Υπενθυμίζεται ότι ανακοινώνοντας ο  υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης (στις 28 Απριλίου) την επαναλειτουργία της αγοράς σε επτά στάδια, -σχεδιασμός που μπορεί να αλλάζει, όπως είχε τονίσει, προς το χειρότερo ή το καλύτερο ανάλογα με τις εξελίξεις στη μετάδοση του ιού-  μιλώντας για τα εμπορικά κέντρα είχε πει ότι προβλέπεται να ξανανοίξουν κατά το «τέταρτο στάδιο» άρσης των περιορισμών, την 1η Ιουνίου.

Στα αυστηρά μέτρα που θα συνόδευαν το άνοιγμα είχε αναφέρει ότι δεν θα επιτρέπεται η παραμονή μέσα σε αυτά για φαγητό ή καφέ. Δηλαδή τα καταστήματα εστίασης μέσα στα εμπορικά κέντρα δεν θα λειτουργούν με καθήμενους.

Αυτός ήταν ο πίνακας που κωδικοποιούσε τα μέτρα και τον σχεδιασμό:

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024