Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
YOLO και YORO

YOLO και YORO

Υποθέτω ότι η απειλητική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ επί τη ανακοινώσει της επέκτασης της θητείας του κ. Στουρνάρα «θα ξανασυναντηθούμε αργά ή γρήγορα» εκφράζει το μέρος του κόμματος που παραμένει από την πλευρά των μολότωφ

Ο  έμπειρος από τη φοιτητική συνδικαλιστική του εμπειρία κ. Τσίπρας δεν άφησε τον φαινομενικά άπειρο Κυριάκο Μητσοτάκη να τον καπελώσει: πήγε και κατέθεσε μόνος του στεφάνι  στη Μαρφίν, όπως και ο κ. Κουτσούμπας. Πρόκειται για απολύτως σημαντική κίνηση που ξεχωρίζει το «θεσμικό τόξο της λογικής» (Μητσοτάκης-Τσίπρας-Γεννηματά-Κουτσούμπας) από το τόξο των κκ. Βαρουφάκη και Βελόπουλου, που δεν είναι απλώς τόξο της παράνοιας, είναι «τόξο της αρπαχτής»: διασκεδαστών που ξέρουν πως έχει μικρή διάρκεια η δημοτικότητα τους και παλεύουν να αποκομίσουν τα μέγιστα σε ελάχιστο χρόνο.

Η κίνηση λοιπόν του πρώην πρωθυπουργού προφανώς αποτελεί νοηματική -δια νεύματος- αυτοκριτική για πολλά που έχει πράξει – αρκεί να θυμηθούμε ότι άμα τη αναλήψει της πρωθυπουργίας, κατέθεσε στεφάνι στην Καισαριανή. Ο Νίκος Παππάς μας εξήγησε: «Μεσαίος χώρος μεταξύ των πολυβόλων και του τοίχου της Καισαριανής δεν υπάρχει. Ή είσαι με τα πολυβόλα ή είσαι με τους εκτελεσμένους». Δεν ξέρουμε πού βρίσκεται ο κ. Παππάς αλλά είναι σαφές ότι, με βάση τη λογική του, ο Αλέξης Τσίπρας είναι πια με τους εκτελεσμένους και όχι με τις μολότωφ. Η απόσταση από το περίφημο τσίπρειο ερώτημα «και τι κακό έχουν οι μολότωφ;» είναι τεράστια.

Υποθέτω προκλήθηκε μεγάλο σούσουρο στον ΣΥΡΙΖΑ για την κίνηση του προέδρου του κόμματος -κυρίως μεταξύ διαφόρων κυνικών παλαιοαριστερών τύπου Αλέκου Φλαμπουράρη που πιστεύουν ακράδαντα ότι «όλα αέρας είναι»,άρα carpe diem, YOLO (You Only Live Once) στη νεανική διάλεκτο. Ήτοι, ας αρπάξουμε την ευκαιρία που μας βολεύει για να γίνουμε εξουσία, όλα ξεχνιούνται – να όμως που η Marfin δεν ξεχάστηκε.Όπως δεν ξεχάστηκε ο άλλος του «τόξου της αρπαχτής» – και ας είναι στον ΣΥΡΙΖΑ- Παύλος Πολάκης: πώς θα μπορούσε να καπνίζει φορώντας μάσκα; Μάλλον τη μάσκα θα πετούσε παρά το κάπνισμα θα παρατούσε, αν ήταν υπουργός σήμερα. Και θα εξηγούσε δίπλα του ο κ. Φλαμπουράρης «και ο ιός, αέρας είναι».

Υποθέτω λοιπόν ότι η απειλητική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ επί τη ανακοινώσει της επέκτασης της θητείας του κ. Στουρνάρα «θα ξανασυναντηθούμε αργά ή γρήγορα» εκφράζει το μέρος του κόμματος που παραμένει από την πλευρά των μολότωφ – ή παριστάνει ότι παραμένει, για να μαζέψει και τα ψηφουλάκια των μολοτοφιστών. Αλλά ο κ. Παππάς το είπε ξεκάθαρα: τέτοιος μεσαίος χώρος δεν υπάρχει. Μεταξύ των πολιτικών βέβαια, γιατί μεταξύ των πολιτών, ο μεσαίος χώρος κυριαρχεί και όλοι θέλουν να τον δελεάσουν. Όμως με ευκαιριακές τακτικές YOLO, γελοιοποίηση και όχι πλειοψηφίες προκύπτουν – και εν τέλει YORO, You Only Rule Once.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024