Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, για το άνοιγμα της οικονομίας μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, την αντίδραση της κυβέρνησης και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Η κοινωνία έχει αρχίσει να επιστρέφει με αργούς ρυθμούς στην κανονικότητα, ωστόσο ο ΠΟΥ κάνει συστάσεις για το βεβιασμένο άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Από εκεί και πέρα, όσο γίνονται τα βήματα της επιστροφής, η αγωνία και προβληματισμός των πολιτών σχετικά με την πορεία της οικονομίας εντείνονται.

Αυτό συμβαίνει, γιατί, σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, «οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης είναι απολύτως ανεπαρκείς για να ανασχέσουν την οικονομική ύφεση, η οποία ήδη είναι παρούσα». «Θα περίμενε κανείς να προχωρήσει (η κυβέρνηση) σε πιο σοβαρές και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στήριξης της οικονομίας σε αυτή τη συγκυρία», είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε όρθιοι», υποστηρίζοντας πως με βάση και τα νέα στοιχεία, γίνεται επικαιροποίηση του προγράμματος για να παρουσιαστεί «μια πρόταση που θα ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα, τα οποία είναι πιο δυσμενή σε σχέση με έναν μήνα πριν».

Αναφορικά με το ίδιο το κόμμα, ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχουν θέματα διχασμού, αλλά διαφορετικές προσεγγίσεις. Δεδομένου ότι μπαίνουμε σε μια εντελώς διαφορετική φάση, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει κοινωνική, οικονομική και αξιακή διάσταση, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί παρά να αναζητεί το βηματισμό σε αυτή την προσπάθεια που πάει να γίνει, η οποία πρέπει να έχει προοδευτικά χαρακτηριστικά».

Για το ενδεχόμενο εκλογών, υποστήριξε πως αυτή τη περίοδο το πρώτο μέλημα όλων και πρωτίστως της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας και στήριξης της κοινωνίας. Ωστόσο, «αν η κυβέρνηση συνεχίσει αυτήν την πολιτική, η οποία θα βαθύνει την ύφεση, εκεί υπάρχει ζήτημα νομιμοποίησης και μπορεί τότε ο ίδιος ο Μητσοτάκης να υπεκφύγει των ευθυνών του ή να προσπαθήσει να προλάβει ενδεχόμενα δύσκολα μέτρα που θα ακολουθήσουν».

Γι’ αυτό το λόγο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμος να απαντήσει με μια εναλλακτική προοδευτική αριστερή πρόταση, στην οποία θα καλέσει και άλλες προοδευτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr