Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Bρετανία: Χαλάρωση μέτρων - Προτροπή στους κατοίκους να επιστρέψουν στις δουλειές τους

Bρετανία: Χαλάρωση μέτρων – Προτροπή στους κατοίκους να επιστρέψουν στις δουλειές τους

Από σήμερα επιτρέπεται στους κατοίκους της Αγγλίας να βγαίνουν περισσότερο από τα σπίτια τους ενώ ενθαρρύνονται επίσης να επιστρέψουν στις εργασίες τους, αν δεν μπορούν να εργασθούν από το σπίτι, σε μια πρώτη μικρή χαλάρωση του lockdown που ισχύει από τα τέλη Μαρτίου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Από σήμερα επιστρέπεται στους κατοίκους της Αγγλίας να βγαίνουν περισσότερο από τα σπίτια τους ενώ ενθαρρύνονται επίσης να επιστρέψουν στις εργασίες τους, αν δεν μπορούν να εργασθούν από το σπίτι, σε μια πρώτη μικρή χαλάρωση του lockdown που ισχύει από τα τέλη Μαρτίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 32.000 ανθρώπους οι οποίοι διαγνώσθηκαν θετικοί στα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν χθες, Τρίτη, στη δημοσιότητα οι βρετανικές υγειονομικές αρχές. Όμως η πραγματικότητα μοιάζει πολύ χειρότερη, αφού η βρετανική στατιστική υπηρεσία είχε ήδη καταγράψει την 1η Μαΐου περισσότερους από 36.000 νεκρούς, στα πιστοποιητικά θανάτου των οποίων αναφέρεται ως ύποπτη αιτία η Covid-19.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την Κυριακή μια σταδιακή και προσεκτική άρση του lockdown. Η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία προτιμούν να μην ακολουθήσουν προς το παρόν αυτή την οδό και εξακολουθούν να ζητούν από τον πληθυσμό να «μείνει στο σπίτι».

Μόνο στην Αγγλία συνεπώς οι κάτοικοι μπορούν πλέον να παίρνουν το αυτοκίνητό τους για να πάνε σ’ ένα περιφερειακό πάρκο, να παίξουν τένις ή γκολφ, να δουν έναν φίλο ή να μεταβούν σ’ ένα κατάστημα κηπουρικής, σεβόμενοι ωστόσο την κοινωνική απόσταση των δύο μέτρων, διότι διαφορετικά κινδυνεύουν με πρόστιμο 100 λιρών (113 ευρώ).

Εκατομμύρια άνθρωποι, που δεν μπορούν να εργασθούν από το σπίτι, οφείλουν επίσης να επιστρέψουν στις εργασίες τους, αφού ενθαρρύνθηκαν ζωηρά προς την κατεύθυνση αυτή από τον Μπόρις Τζόνσον.

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς τους παρότρυνε πάντως «να μετακινούνται με ποδήλατο ή πεζή». Για να γίνονται σεβαστές οι οδηγίες για τήρηση κοινωνικής απόστασης, τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν παρά έναν στους 10 απ’ όσους τα χρησιμοποιούσαν συνήθως, υπογραμμίζει σήμερα το BBC.

Επίσης από σήμερα επιτρέπονται και πάλι οι επισκέψεις σε ενοικιαζόμενα ακίνητα, κάτι που αναμένεται να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της αγοράς ακινήτων.

Αυτή η μικρή χαλάρωση έχει στόχο να βοηθήσει πολύ σταδιακά στην επαναλειτουργία της οικονομίας. Το Ηνωμένο Βασίλειο υπέστη μείωση κατά 2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) του κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο, που ήταν η χειρότερη επίδοση μετά το τέταρτο τρίμηνο του 2008 εν μέσω της διεθνούς χρηματοοικονοικής κρίσης, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).

Ο Μπόρις Τζόνσον επικρίθηκε γι’ αυτή την πολλαπλών ταχυτήτων άρση του lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο και για τις συστάσεις του, για τις οποίες η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι δημιουργούν σύγχυση. Θα αντιμετωπίσει τις ερωτήσεις των βουλευτών σήμερα στις 14:00 (ώρα Ελλάδας), κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων που είναι αφιερωμένη σε ερωτήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024