Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Προβληματισμός ενόψει της επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων

Κρήτη: Προβληματισμός ενόψει της επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στους ξενοδόχους όλης της χώρας αναφορικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα καθορίσουν τον τρόπο επαναλειτουργίας των επιχειρήσεών τους

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στους ξενοδόχους όλης της χώρας αναφορικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα καθορίσουν τον τρόπο επαναλειτουργίας των επιχειρήσεών τους.

Την ίδια ώρα, οι άνθρωποι του κλάδου ανησυχούν για το θέμα της ρευστότητας, καθώς οι επιχειρήσεις τους παραμένουν δύο μήνες κλειστές, συνεπώς θα κληθούν να επιστρέψουν στη μάχη χωρίς έσοδα αλλά με αυξημένα έξοδα.

Ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της χώρας είναι η Κρήτη.

Περί τους 120.000 απασχολούνται με τον τουρισμό στη μεγαλόνησο. Ως εκ τούτου, η αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι και πόσο από την τουριστική περίοδο θα διασωθεί, είναι έκδηλη.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, μίλησε στην κάμερα του MEGA και την Ευαγγελία Μαρινάκη για το θέμα.

Όπως ανέφερε, στα δωμάτια θα γίνονται έντονες απολυμάνσεις, προκειμένου να μη μένουν μια μέρα άδεια, από την αποχώρηση ενός πελάτη έως τη έλευση του επόμενου.

Στην πισίνα, θα υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ των ξαπλωστρών, τα μαξιλάρια τους θα απολυμαίνονται, ενώ πάνω στα μαξιλάρια θα υπάρχει ένα χαρτί μιας χρήσης ως κάλυμμα, το οποίο θα πετάται μετά την χρήση του από ένα πελάτη.

Παράλληλα, οι πελάτες θα απαγορεύεται να προσεγγίζουν τους μπουφέδες και θα τους σερβίρει υπάλληλος που θα φορά μάσκα και γάντια.

Παρόλα αυτά, ο κ. Χαλκιαδάκης, ξεκαθάρισε ότι «δε θέλουμε να κάνουμε τα ξενοδοχεία μας να μοιάζουν με νοσοκομεία. Θα ήταν λάθος το μήνυμα αυτό».

Επιπλέον, όπως ανέφερε, στην Κρήτη, αναμένεται να επαναλειτουργήσει το 50% των ξενοδοχείων.

Η μειωμένη προσέλευση τουριστών σε συνδυασμό με τις απώλειες εσόδων για δύο μήνες, θα οδηγήσουν πολλούς επιχειρηματίες να παρατείνουν το λουκέτο στις επιχειρήσεις τους.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024