Ερχονται μειώσεις ΦΠΑ σε τουρισμό, εστίαση και μεταφορές
Μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% σχεδιάζεται και για τα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, προκειμένου να τονωθεί ο τουρισμός, ενώ αντίθετα δεν φαίνεται να προχωρούν σενάρια για μείωση του ΦΠΑ στις διανυκτερεύσεις από το 13% στο 6%.
Στο τοπίο που διαμορφώνεται στην αγορά και με την απειλή μιας μεγαλύτερης κρίσης προ των πυλών, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να προχωρήσει σε στοχευμένες μειώσεις του ΦΠΑ σε τουρισμό, εστίαση και μεταφορές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, αναμένεται μείωση του ΦΠΑ, στο 13% από 24% που είναι μέχρι σήμερα σε προϊόντα στην εστίαση, και συγκεκριμένα στον καφέ, τα αναψυκτικά, τα ροφήματα, τους χυμούς και το τσάι.
Παράλληλα, μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% αναμένεται και στα ακτοπλοϊκά αλλά και στα αεροπορικά εισιτήρια.
Σήμερα ο ΦΠΑ στην εστίαση είναι στο 13%. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA από την πρώτη Ιουνίου αναμένεται να κατέβει στο 12 ή και στο 11%, ενώ υπάρχει και σενάριο για μείωση στο 6%.
Τέλος, σε ό,τι αφορά στο τέλος διαμονής για τα ξενοδοχεία, το οποίο σήμερα είναι από 50 λεπτά έως 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση, υπάρχει πρόταση για κατάργηση για τρεις μήνες.
Παράλληλα αναμένεται η κατάργηση ή μείωση της προκαταβολής φόρου.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.