Η πιο σωστή λύση ήταν καραντίνα που επέβαλλε η κυβέρνηση της Τζασίντα Άρντεν στην Νέα Ζηλανδία ώστε να βγει νικήτρια στην μάχη με τον κοροναϊό.

Αυτό υποστηρίζει η ομογενής αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Auckland, Helen Petousis Harris, εκφράζοντας την ελπίδα της ο πλανήτης να είναι καλύτερα προετοιμασμένος στην επόμενη πανδημία.

Μιλώντας στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS, η καθηγήτρια Petousis Harris, που για 22 χρόνια εργάζεται στον τομέα της ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των εμβολίων, υπογράμμισε πως η χώρα της επέβαλλε την καραντίνα, προτού τα κρούσματα αυξηθούν σημαντικά.

Ιδιαίτερα προσεκτικά τα επόμενα βήματα

Αναφερόμενη στην επόμενη ημέρα η Helen Petousis Harris, είπε πως τα επόμενα βήματα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, καθώς η άφιξη νέων μολύνσεων από το εξωτερικό είναι πιθανή, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια που θα αναλάβουν οι χώρες του πλανήτη για τον έλεγχο του ιού, ως ιδιαίτερα δύσκολη.

«Πρέπει να κάνουμε τα βήματα αυτά με προσοχή, πραγματοποιώντας όσο περισσότερα διαγνωστικά τεστ μπορούμε, καθώς και να ιχνηλατούμε νέες μολύνσεις καθώς είναι πιθανόν να αφιχθούν αυτές από το εξωτερικό, ακόμη και αν λιγότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν προς την χώρα. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, όπως είμαι σίγουρη είναι για την Αυστραλία και τον υπόλοιπο κόσμο, ο έλεγχος του COVID-19», είπε.

Υπάρχει πιθανότητα δεύτερο κύμα μολύνσεων

Η καθηγήτρια Petousis Harris, μίλησε και για την πιθανότητα ενός δεύτερου κύματος μολύνσεων,  ενώ χρησιμοποιώντας ορολογία της πυγμαχίας είπε πως δεν θα πρέπει να χαμηλώσουμε την άμυνα μας, όπως έκαναν άλλες χώρες που με έκπληξη παρακολουθούν μια νέα αύξηση κρουσμάτων.

Ειδικότερα για το ενδεχόμενο μιας νέας πανδημίας, είπε πως αυτό πρέπει να θεωρείται δεδομένο, εκφράζοντας την ελπίδα της ο πλανήτης να είναι καλύτερα προετοιμασμένος, όταν αυτό έρθει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο