Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΔΝΤ: Ολο και χειρότερες οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας

ΔΝΤ: Ολο και χειρότερες οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας

Η επικεφαλής του ΔΝΤ γνωστοποίησε πως έρχεται νέα υποβάθμιση των προβλέψεων για την παγκόσμια οικονομία, λόγω της πανδημίας.

Οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας έχουν γίνει ακόμα πιο ζοφερές απ’ ό,τι προέβλεπε τον προηγούμενο μήνα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, (ΔΝΤ) λόγω του κοροναϊού.

Το ΔΝΤ, που τον περασμένο μήνα έλεγε πως η παγκόσμια οικονομία θα υποστεί το χειρότερο πλήγμα από τη δεκαετία του 1930 εξαιτίας της κρίσεως, αναμένεται να προβεί σε νέα υποβάθμιση των προβλέψεών του τον επόμενο μήνα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ο ιός έχει εξαπλωθεί περαιτέρω και πως η οικονομική επίπτωση της πανδημίας έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε χθες η επικεφαλής του Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Στα μέσα Απριλίου, το ΔΝΤ είχε προβλέψει πως η παγκόσμια οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 3%, με τις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες να συρρικνώνονται κατά 1% και τις ανεπτυγμένες κατά 6,1% φέτος.

Όμως, μιλώντας στους Financial Times, η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε πως καθώς η κρίση εξακολουθεί να εξαπλώνεται, «η προοπτική είναι χειρότερη από την ήδη απαισιόδοξη πρόβλεψή μας. Χωρίς ιατρικές λύσεις σε παγκόσμια κλίμακα, για πολλές οικονομίες είναι πιθανό να υπάρξει μια πιο δυσμενής εξέλιξη».

Σημείωσε πως θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω και η πρόβλεψη για την οικονομική βοήθεια που θα χρειαστούν αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024