Εν μέσω πανδημίας του κοροναϊού, ένα εστιατόριο στη Σουηδία προσφέρει μία πρωτόγνωρη εμπειρία προκειμένου να απολαύσει κάποιος το φαγητό του.

Κι αυτό γιατί διαθέτει μόνο ένα τραπέζι και μία καρέκλα στη μέση ενός καταπράσινου λιβαδιού, ενώ το φαγητό σερβίρεται σε καλάθι πικ νικ μέσω ενός συστήματος τροχαλίας.

Με την άφιξή του, ο επισκέπτης ακολουθεί τις οδηγίες μιας πινακίδας και οδηγείται στο τραπέζι (του) στο λιβάδι με ένα σχοινί: «Εκεί όπου το σχοινί τελειώνει, υπάρχει μία καρέκλα και ένα τραπέζι» εξηγεί στο πρακτορείο Reuters ο σεφ Ράσμους Πέρσον, προσθέτοντας πως το πρώτο καλάθι στο τραπέζι μεταφέρει στον επισκέπτη ένα ποτό.

Πώς προέκυψε η ιδέα

Ο Πέρσον, ιδιοκτήτης του εστιατορίου μαζί με τη σύντροφό του Λίντα Κάρλσον, παραδέχτηκε πως η ιδέα προέκυψε μετά από επίσκεψη των γονιών της συντρόφου, τον Μάρτιο, στους οποίους ετοίμασε γεύμα στον κήπο, σερβίροντάς τους από το παράθυρο.

«Νομίζω πως ένα από αυτά που μας λείπουν περισσότερο την περίοδο αυτή είναι τα ταξίδια. Και από τη στιγμή που τουλάχιστον γεωγραφικά δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε μακριά, μπορούμε έστω να το κάνουμε νοητά. Και μία από τις καλύτερες μεθόδους γι’αυτό είναι ένα εσωτερικό ταξίδι, πιστεύω, με φαγητό μέσα στη φύση» λέει ο ίδιος.

Οι κρατήσεις Μαΐου στο σόλο εστιατόριο έχουν ήδη εξαντληθεί, ενώ υπάρχουν ελάχιστα διαθέσιμα κενά για Ιούνιο και Ιούλιο. Ο Πέρσον καθησυχάζει, μάλιστα, όσους κατάφεραν να κάνουν κράτηση εγκαίρως, διαβεβαιώνοντας πως υπάρχει πρόβλεψη για τις βροχερές ημέρες.

Γράψτε το σχόλιο σας