Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γ. Μπαλτζώης αναλύει την τουρκική προκλητικότητα και τα γεγονότα στον Έβρο

Ο Γ. Μπαλτζώης αναλύει την τουρκική προκλητικότητα και τα γεγονότα στον Έβρο

«Ακτινογραφία» της τουρκικής προκλητικότητας σε βάρος της Ελλάδας, η οποία έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, πραγματοποίησε ο αντιστράτηγος ε.α., Ιωάννης Μπαλτζώης, στην εκπομπή «MEGA Mag»

«Ακτινογραφία» της τουρκικής προκλητικότητας σε βάρος της Ελλάδας, η οποία έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, πραγματοποίησε ο αντιστράτηγος ε.α., Ιωάννης Μπαλτζώης, στην εκπομπή «MEGA Mag».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτζώη, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γειτονική χώρα σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο, συνεχίζει τις εθνικιστικές επιδιώξεις.

Σχολιάζοντας τις εμπρηστικές χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Ερντογάν, ο οποίος ενέπλεξε το κίνημα Γκιουλέν τους Αρμένιους και τους Έλληνες, τόνισε πως «ενοχλήθηκαν από τις δηλώσεις της Πενταμερούς, γιατί βλέπουν ότι δημιουργείται ένας άξονας, που θα δυσκολέψει τους σχεδιασμούς τους στην Ανατολική Μεσόγειο».

Παράλληλα, ο αντιστράτηγος υπογράμμισε ότι δεν ακούγεται θετικά η ακύρωση της άσκησης «Καταιγίδα» από πλευράς Ελλάδος, ούτε επίκληση του υγειονομικού παράγοντα για την αναβολή της, καθώς «τα ποσοστά του κορωνοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις ήταν από τα μικρότερα παγκοσμίως».

Παρά τις διαδοχικές προκλήσεις της Τουρκίας προς την Ελλάδα, ο έμπειρος ανώτατος στρατιωτικός εστίασε στα γεγονότα του Μαρτίου στον Έβρο.

«Η ήττα που υπέστη στον Έβρο ο Ερντογάν ήταν καθοριστική. Χρησιμοποιώ τη λέξη ήττα με κάθε επίγνωση της σημασίας της. Η Τουρκία σκόπευε να προωθήσει χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα, προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την χώρα μας και να εκβιάσει την Ευρώπη στη συνέχεια. Σωστά αντιμετώπισε η ελληνική κυβέρνηση την υβριδική επίθεση. Άφησε τους ειδικούς να κάνουν αυτό που πρέπει. Δηλαδή το Στρατό και την Αστυνομία να φυλάξουν τα σύνορα» σημείωσε.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024