Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμμορίες στο κέντρο της Αθήνας χρησιμοποιούσαν αστέγους για να κρύβουν ναρκωτικά

Συμμορίες στο κέντρο της Αθήνας χρησιμοποιούσαν αστέγους για να κρύβουν ναρκωτικά

Το «Βήμα» αποκαλύπτει τη δικογραφία για τις αιματηρές επιθέσεις αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας. Πώς είχαν χωρίσει την Αθήνα, πώς γινόταν ο πόλεμος αλληλοεξόντωσης

«Από τα τέλη του Ιουνίου του έτους 2019, περιήλθαν σοβαρές καταγγελίες στην Υπηρεσία μας, για τη δράση δύο εγκληματικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και κλεμμένων ηλεκτρονικών συσκευών στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Μενάνδρου, Σοφοκλέους, Γερανίου και Σαπφούς.

»Οι καταγγελίες ανέφεραν ότι περί τα 20 άτομα από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν σε όλη τη συγκεκριμένη περιοχή διακινούν κάνναβη, κρυσταλλική μεθαμθεταμίνη, ηρωίνη και κοκαΐνη σε τοξικοεξαρτημένα άτομα. Τα εν λόγω άτομα για να αποφύγουν το ενδεχόμενο συλλήψεώς τους, αποκρύπτουν τις ναρκωτικές ουσίες είτε σε διάφορα σημεία της πλατείας, των οδών πέριξ ή κάτω από σταθμευμένα οχήματα,  φρεάτια, πιθανόν ακόμα και σε άστεγους που βρίσκονται κοντά. Για την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών καθώς και των χρημάτων που αποκόμιζαν από τη διακίνηση, χρησιμοποιούσαν και κρύπτες σε μαγαζιά επί της οδού Μενάνδρου». 

Διώξεις σε βάρος 14 ατόμων
  
Το «Βήμα» παρουσιάζει τη δικογραφία της εξάρθρωσης δύο εγκληματικών οργανώσεων αλλοδαπών-ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος 14 ατόμων-  που λυμαίνονταν το κέντρο της Αθήνας κι ευθύνονται για τουλάχιστον πέντε δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αντιπάλων τους. Μετατρέποντας το κέντρο της Αθήνας σε ένα πεδίο αιματηρών αντιπαραθέσεων, σε μια κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας αλλά και τουρίστες. Στη δικογραφία της υπόθεσης δεν αποκαλύπτεται μόνο ότι τα κυκλώματα των διακινητών ναρκωτικών χρησιμοποιούν ορισμένους άτυχους άστεγους για… «κρυψώνες ναρκωτικών» αλλά προσδιορίζει με ακρίβεια ποιος ήταν ο διαχωρισμός της Αθήνας από τους κακοποιούς. 
 
Όπως σημειώνεται στα έγγραφα της ΕΛΑΣ, αρχηγοί αυτών των δύο συμμοριών ήταν δύο αλλοδαποί 38 και 19 ετών με τα ψευδώνυμα «Κάσι» και «Ρόζι». Στη συνέχεια προσδιορίζεται ότι «οι  δύο αυτοί υπήκοοι, ως αρχηγοί, “έστησαν” αυτές τις δύο ομάδες διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, την πρώτη για την οδό Σοφοκλέους και Γερανίου και τη δεύτερη για την οδό Μενάνδρου και Σαπφούς. Ωστόσο, καμία  από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις δεν κατάφερε να εγκαθιδρύσει σταθερή εμφάνιση στην περιοχή διότι, τουλάχιστον από τις 11 Ιανουαρίου 2010 και έπειτα, ξεκίνησε η διαμάχη για το ποια από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις θα επικρατήσει στη διακίνηση ναρκωτικών σε όλη την περιοχή».
    
Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα η εξάρθρωση των δύο συμμοριών ξεκίνησε από καταθέσεις που έδωσαν τουλάχιστον 10 μέλη τους σε βάρος αντιπάλων τους ύστερα από εκατέρωθεν αιματηρές επιθέσεις. Ακόμη σημειώνεται ότι πολλά στοιχεία αντλήθηκαν από βίντεο που αναρτήθηκε την 4η Φεβρουαρίου 2020 που έδειχνε επιθέσεις μεταξύ αλλοδαπών κι όπου αναγνωρίσθηκαν επτά από τους συμμετέχοντες. Ακολούθησε  ανταποδοτική αιματηρή επίθεση που οδήγησε σε νέο κύκλο υπόπτων. 

Σημειώνεται ότι συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 36 και 23 ετών που ευθύνονται για τη δολοφονία στις 13  Φεβρουαρίου 2020, στην οδό Μενάνδρου, ενός 23χρονου από το Αφγανιστάν και τον βαρύ τραυματισμό ενός 25χρονου ομοεθνούς του.  Σε μία εγκληματική ενέργεια καταμεσίς του δρόμου, πρωινές ώρες μπροστά σε εκατοντάδες  έντρομους πολίτες…

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024