Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εξαρθρώθηκαν δύο συμμορίες αλλοδαπών που διακινούσαν ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας

Εξαρθρώθηκαν δύο συμμορίες αλλοδαπών που διακινούσαν ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας

Ανάμεσα στις δύο συμμορίες υπήρχε έντονη διαμάχη για το ποια θα επικρατήσει στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Δύο συμμορίες αλλοδαπών, που διακινούσαν ναρκωτικά και κλεμμένες ηλεκτρονικές συσκευές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, εξαρθρώθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείας και νομοθεσίας περί ναρκωτικών σε βάρος 14 αλλοδαπών. Ο ένας από τους δύο αρχηγούς συνελήφθη, ενώ ο άλλος είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακή.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η πρώτη σπείρα, με αρχηγό τον συλληφθέντα Πακιστανό, είχε αναλάβει τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στις οδούς Σοφοκλέους και Γερανίου, ενώ η δεύτερη, με αρχηγό τον ομοεθνή του, στις οδούς Μενάνδρου και Σαπφούς. Ανάμεσα στις δύο συμμορίες υπήρχε έντονη διαμάχη για το ποια θα επικρατήσει στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Σημειώνεται, ότι εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις επιθέσεων, με ανθρωποκτόνο πρόθεση και περίπτωση ληστείας.

      Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ:

– Απογευματινές ώρες της 11ης Ιανουαρίου 2020 στην οδό Μενάνδρου, 6 μέλη της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, επιτέθηκαν με ρόπαλα σε μέλος της δεύτερης εγκληματικής ομάδας και τον μαχαίρωσαν σε πολλά σημεία του σώματός του.

– Πρωινές ώρες, στα μέσα Ιανουαρίου, ο αρχηγός της πρώτης συμμορίας μαχαίρωσε σε τρία σημεία του σώματος μέλος της άλλης σπείρας, ενώ του αφαίρεσε και χρηματικό ποσό.

– Απογευματινές ώρες της 25ης Ιανουαρίου 2020, 6 μέλη της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, επιτέθηκαν με ρόπαλα σε μέλος της πρώτης συμμορίας ομάδας και στη συνέχεια τον μαχαίρωσαν σε πολλά σημεία του σώματός του.

– Μεσημβρινές ώρες της 26ης Ιανουαρίου 2020, 4 μέλη της πρώτης σπείρας συμμετείχαν σε επίθεση με ρόπαλα, μαχαίρια και πιστόλια κατά του αρχηγικού μέλους και 7 μελών της δεύτερης συμμορίας, στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Σαπφούς. Από το σημείο περισυλέχθηκαν δύο κάλυκες, φυσίγγιο και ρόπαλο.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθη ο αρχηγός της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, τρία μέλη της δεύτερης σπείρας, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, είχαν συλληφθεί την 4η Φεβρουαρίου 2020, καθώς κατείχαν 29 συσκευασίες με κάνναβη βάρους 80 γραμμαρίων, 2 συσκευασίες ηρωίνης, βάρους 22 γραμμαρίων και 200 ευρώ περίπου. Οι συλληφθέντες, μετά την απολογία τους στον αρμόδιο ανακριτή, προφυλακίστηκαν.

Επίσης, δύο ακόμα μέλη της ίδιας οργάνωσης είχαν συλληφθεί την 30η Ιανουαρίου 2020, επειδή λειτουργούσαν κατάστημα, στο οποίο βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα, σε διάφορα σημεία του καταστήματος και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, αναδιπλούμενο μαχαίρι, πλήθος φωτογραφιών ατόμων τύπου διαβατηρίου, άδειες διαμονής αλλοδαπών αρχών, δελτία αιτούντος διεθνή προστασία, άδεια ικανότητας οδήγησης, φωτοαντίγραφο ελληνικής αδείας διαμονής, 2 νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες με κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και το χρηματικό ποσό των 19.445 ευρώ.

Όπως επισημαίνει η Αστυνομία, η συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορούμενων είναι σεσημασμένοι για διάφορα αδικήματα (διακίνηση ναρκωτικών, οπλοφορία – οπλοχρησία, πλαστογραφίες και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών). Τέλος, συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη άλλων μελών των εγκληματικών οργανώσεων.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024