Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα σκληρή κόντρα μεταξύ ΥΠΟΙΚ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επιστρεπτέα προκαταβολή

Νέα σκληρή κόντρα μεταξύ ΥΠΟΙΚ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επιστρεπτέα προκαταβολή

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκε για άλλη μια φορά με αφορμή την επιστρεπτέα προκαταβολή που σήμερα πιστώθηκε στους λογαριασμούς των πρώτων 8.562 δικαιούχων των οποίων η αίτηση εγκρίθηκε.

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκε για άλλη μια φορά με αφορμή την επιστρεπτέα προκαταβολή που σήμερα πιστώθηκε στους λογαριασμούς των πρώτων 8.562 δικαιούχων των οποίων η αίτηση εγκρίθηκε.

Για εξαπάτηση των επιχειρήσεων έσπευσαν να εγκαλέσουν την κυβέρνηση οι αρμόδιοι τομεάρχες Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα στοιχεία για την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Συγκεκριμένα ο τομεάρχης Οικονομίας, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής, Γιώργος Τσίπρας καταγγέλλουν ότι «οι άνθρωποι της αγοράς βιώνουν μια ακόμα εξαπάτηση Μητσοτάκη» στηρίζοντας τις κατηγορίες στον μικρό αριθμό των επιχειρήσεων που επιλέχθηκαν σε σχέση με τον αριθμό των αιτήσεων, καθώς και στο ύψος της ενίσχυσης.

Οι κατηγορίες αυτές προκάλεσαν την οργή του υπουργείου Οικονομικών, που επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και στους αρμόδιους τομεάρχες του ότι «ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν» χωρίς καμία αίσθηση της πραγματικότητας, και ούτε καν διαβάζουν τις ανακοινώσεις του υπουργείου πριν μιλήσουν.

ΣΥΡΙΖΑ: Εξαπάτηση των ανθρώπων της αγοράς

Για εξαπάτηση των επιχειρήσεων εγκαλούν την κυβέρνηση οι αρμόδιοι τομεάρχες Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα στοιχεία για την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Συγκεκριμένα ο τομεάρχης Οικονομίας, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής, Γιώργος Τσίπρας καταγγέλλουν ότι «οι άνθρωποι της αγοράς βιώνουν μια ακόμα εξαπάτηση Μητσοτάκη».

Σε ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν: «Στις εκκλήσεις επιχειρήσεων, επιμελητηρίων και εμπορικών συλλόγων για άμεση ενίσχυση, η Ν.Δ. απαντά με κοροϊδία.

» Σήμερα ανακοινώθηκε ότι την επιστρεπτέα προκαταβολή, ύψους 55 εκατ. ευρώ, θα λάβουν τον Μάιο μόλις 8.600 επιχειρήσεις από τις 140.000 που κατέθεσαν σχετική αίτηση και τις πάνω από 200.000 που ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας. Δηλαδή, μόλις το 6% όσων αιτήθηκαν και το 4% όσων ανέστειλαν τη λειτουργία τους.»

» Την πολυδιαφημισμένη ενίσχυση αναμένεται να λάβουν συνολικά λιγότερες από τις μισές επιχειρήσεις από όσες επλήγησαν, με την καταβολή των ποσών να γίνεται από τον Ιούνιο και μετά, τρεις μήνες τουλάχιστον μετά το lockdown.»

» Η δε ενίσχυση είναι ψίχουλα, καθώς, για παράδειγμα, για επιχείρηση με τζίρο 400 χιλ. ευρώ και τέσσερις εργαζόμενους, δεν ξεπερνά τα 933 ευρώ».

Οι τομεάρχες καταλήγουν ότι «η μεθόδευση Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρη. Στο στόχαστρο έχουν μπει, εκτός από τους εργαζόμενους, και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε καθεστώς πρωτοφανούς ομηρίας».

Η οργισμένη απάντηση του ΥΠΟΙΚ

«O ΣΥΡΙΖΑ, και οι αρμόδιοι Τομεάρχες του ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Όχι μόνο δεν έχουν αίσθηση της πραγματικότητας, αλλά δεν διαβάζουν καν τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών προτού τοποθετηθούν, με αποτέλεσμα να εκτίθενται από τους ανυπόστατους ισχυρισμούς τους.»

» Προς απάντησή τους, επαναλαμβάνουμε τα εξής:

1ον. Επιστρεπτέα προκαταβολή, συνολικού ύψους 55,5 εκατ. ευρώ, έλαβαν σήμερα 8.652 επιχειρήσεις. Όσοι, περίπου, υπέβαλαν οριστική δήλωση μέχρι χθες το βράδυ. Αυτό δεν είναι το σύνολο των επιχειρήσεων που θα χρηματοδοτηθούν!

Όλες οι επιχειρήσεις που είναι δικαιούχοι και θα οριστικοποιήσουν έως την Παρασκευή 15 Μαΐου την Αίτηση Χορήγησης, θα λάβουν την άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση που τους αναλογεί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, με δεύτερη καταβολή την Παρασκευή, σε πλήρη αντίθεση με τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι ‘την επιστρεπτέα προκαταβολή θα λάβουν τον Μάιο μόλις 8.600 επιχειρήσεις’.

Να ενημερώσουμε, μάλιστα, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι ήδη ο συγκεκριμένος αριθμός έχει υπερβεί τις 22.300 οριστικοποιημένες αιτήσεις (στοιχεία 8.00 μ.μ.)!

2ον. Το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στις 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενο. Όσον αφορά στο παράδειγμα που επικαλούνται οι Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή τους, μία επιχείρηση με τζίρο 400.000 ευρώ και τέσσερις εργαζόμενους λαμβάνει, κατ’ ελάχιστο 4.000 ευρώ, και όχι 933 ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν, ενώ ανάλογα με την πτώση του τζίρου και τα στοιχεία εισροών της, μπορεί να λάβει – με βάση τον μαθηματικό τύπο – πολλαπλάσια ποσά.

Μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εθιστεί στα «ψίχουλα» της διακυβέρνησής του.

3ον. Το Υπουργείο Οικονομικών θα καταβάλει το σύνολο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε όλους τους δικαιούχους, και θα επαναλάβει το εν λόγω χρηματοδοτικό σχήμα, με πρόσθετο 1 δισ. ευρώ τον μήνα Ιούνιο.»

«Καλό θα ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ να παρακολουθούν την ειδική ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που περίπου κάθε τέσσερις ώρες επικαιροποιεί τα στοιχεία για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, ώστε να μην εκτεθούν ξανά. Ευχόμαστε, διαβάζοντάς την, να προσγειωθούν στη γη, από το διάστημα…» καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024