Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοψία Κεραμέως στα σχολεία - Τι συζήτησε με τους μαθητές

Αυτοψία Κεραμέως στα σχολεία – Τι συζήτησε με τους μαθητές

Την τήρηση των μέτρων προστασίας στα σχολεία διαπίστωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία βρέθηκε στο 46ο ΓΕΛ Αθηνών.

Ομαλά έγινε το άνοιγμα των σχολείων για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι περνούν μία πρώτη μέρα προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Την τήρηση των μέτρων στα σχολεία διαπίστωσε και η ίδια η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία βρέθηκε στο 46ο ΓΕΛ Αθηνών.

Όπως δήλωσε η κ. Κεραμέως, τα μέτρα τηρούνται σε όλα τα σχολεία, έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά στα θρανία, οι αίθουσες είναι καθαρές και έχουν συνεργαστεί όλοι για την επιστροφή στα θρανία.

«Η σταδιακή επαναλειτουργία των σχολείων εντάσσεται στο πλαίσιο της αποκλιμάκωσης και της σταδιακής επαναφοράς στην κανονικότητα, πάντα τηρώντας τα μέτρα προστασίας», δήλωσε στην ΕΡΤ.

Το άνοιγμα των σχολείων γίνεται βήμα-βήμα με βάση τις οδηγίες των ειδικών, τόνισε η υπουργός συμπληρώνοντας ότι: «είμαστε εδώ να εξετάζουμε την πορεία της αποκλιμάκωσης».

Η Νίκη Κεραμέως ευχήθηκε καλή επάνοδο και καλή επιτυχία στις εξετάσεις στους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Τι ρώτησαν οι μαθητές

Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας μπήκε και σε μία τάξη στο 46ο ΓΕΛ Αθηνών, όπου εκείνη την ώρα γινόταν το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Διαπίστωσε ότι οι μαθητές ήταν μειωμένοι στο τμήμα και είχαν ενημερωθεί για τα μέτρα προστασίας, ενώ οι αποστάσεις στα θρανία είχαν τηρηθεί και τα αντισηπτικά είχαν τοποθετηθεί.

Η κ. Κεραμέως ρώτησε τους μαθητές πώς αξιοποίησαν τους δύο μήνες που έμειναν μακριά από το σχολείο και εκείνοι της απάντησαν «όχι παραγωγικά» καθώς ήταν κλεισμένοι στο σπίτι και ένιωθαν αβεβαιότητα.

Σε ερώτηση της υπουργού για τις εξετάσεις, μία μαθήτρια απάντησε χαρακτηριστικά ότι «αισθάνεται χάλια». Οι υπόλοιποι μαθητές συμφώνησαν λέγοντας ότι νιώθουν άγχος και αισθάνονται ότι με το κλείσιμο των σχολείων έμειναν πίσω.

Ενδεικτική του άγχος των νέων ήταν η ερώτηση ενός μαθητή αν θα υπάρξει μειωμένη ύλη και του χρόνου. Η υπουργός καθησύχασε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι η ύλη των εξετάσεων θα είναι όσα διδάχθηκαν στην τάξη.

Η Νίκη Κεραμέως είπε στους μαθητές να είναι αισιόδοξοι και τους ευχήθηκε για άλλη μία φορά καλή επιτυχία στις εξετάσεις.

Σημείωσε επίσης ότι είναι σημαντικό να μπουν και αυτοί στη νέα κανονικότητα όπως και όλος ο κόσμος. Τέλος, τόνισε ότι καλό θα είναι να αποφεύγουν τις χαιρετούρες και τις αγκαλιές και να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024