Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κινητή τηλεφωνία : Με προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της Rewheel προειδοποιεί η Wind

Κινητή τηλεφωνία : Με προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της Rewheel προειδοποιεί η Wind

Το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη κατά της φινλανδικής εταιρίας συμβούλων Rewheel, η οποία εκπόνησε μελέτη για τα τιμολόγια και τον ανταγωνισμό στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας για λογαριασμό της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αφήνει ανοιχτό η διοίκηση της Wind Hellas

Το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη κατά της φινλανδικής εταιρίας συμβούλων Rewheel, η οποία εκπόνησε μελέτη για τα τιμολόγια και τον ανταγωνισμό στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας για λογαριασμό της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αφήνει ανοιχτό η διοίκηση της Wind Hellas.

«Στην προκειμένη περίπτωση βαλλόμαστε από μία ιδιωτική μελέτη, η οποία δυνητικά θίγει τη φήμη και την εταιρική μας αξία», αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωσή της η Wind, προσθέτοντας ότι ως εταιρεία και ως κλάδος «δεχόμαστε σε βάρος μας αβάσιμες αιτιάσεις».

Στην ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση της Wind, μεταξύ άλλων, τονίζεται: «Γνωρίζουμε πολύ καλά τη μάχη που έχουμε δώσει τα τελευταία 10 χρόνια για να σταθούμε όρθιοι απέναντι σε διεθνείς κολοσσούς. Διαβάζαμε κατά καιρούς άλλους “αντικειμενικούς αναλυτές” να προεξοφλούν ότι η ελληνική αγορά αντέχει μόνο δύο παίκτες. Και απαντούσαμε πάντα με περισσότερη δουλειά, καλύτερες υπηρεσίες, μεγαλύτερες επενδύσεις, χαμηλότερες τιμές. Τώρα, δεχόμαστε σε βάρος μας αβάσιμες αιτιάσεις, τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοί μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να σταθούν δίπλα στα εκατομμύρια των πελατών μας στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Και αυτοί οι εργαζόμενοι, όπως και οι πελάτες μας, γίνονται αποδέκτες μηνυμάτων που δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά…».

Σύμφωνα με τη Wind, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη μελέτη της Rewheel «αγνοούνται πλήρως τα πραγματικά μεγέθη της αγοράς, ενώ γίνεται αναφορά σε τιμές παγίων κινητής τηλεφωνίας των 60 €, 70 €, ακόμη και 150 €/μήνα και αναρωτιόμαστε σε ποιο παράλληλο σύμπαν υπάρχουν αυτές οι τιμές»! Το 80% των πελατών συμβολαίου της Wind έχει πάγιο που είναι κάτω των 30 €/μήνα με όλους τους φόρους και τέλη κινητής (και κάτω από 22 € χωρίς φόρους και τέλη), έχοντας μέση πραγματική χρήση mobile internet 1,5 GB τον μήνα.

Σε ειδικό σημείωμά της για τα ευρήματα της μελέτης, η Wind, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

*Με τη συγκεκριμένη «μελέτη» γίνεται εξαγωγή γενικών συμπερασμάτων, με αναφορές είτε σε ένα «προσεκτικά» επιλεγμένο πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας, είτε σε μια χώρα (τη Μάλτα ή τον Καναδά…). Διατυπώνονται δηλαδή, δογματικές απόψεις με αναφορά σε μία μόνο «επιλεγμένη» πηγή ή σε πηγές που είναι μελέτες της ίδιας της εταιρείας συμβούλων Rewheel!

*Αγνοείται πλήρως η καρτοκινητή τηλεφωνία, παρότι αποτελεί πάνω από το 50% της ελληνικής αγοράς. Επίσης, έκπληκτοι μάθαμε ότι η υψηλή φορολογία στην Ελλάδα (η υψηλότερη της Ευρώπης) δεν έχει επίπτωση στις τελικές τιμές που πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής!

*Γίνεται εκτενέστατη αναφορά στον περίφημο 4ο παίκτη. Όμως, γιατί αποσιωπάται ότι υπήρχε 4ος παίκτης που επέλεξε να αποχωρήσει από την αγορά για να μετριάσει τις κεφαλαιακές του απώλειες; Γιατί δεν γίνεται καμία αναφορά στο ασυνήθιστα μεγάλο μερίδιο που έχει ο πάροχος με δεσπόζουσα θέση;

*Καταδικάζεται στη μελέτη ακόμη και η παγκόσμια τάση σύγκλισης της κινητής τηλεφωνίας με τη σταθερή, με τα προφανή οφέλη για τον καταναλωτή. Αυτό γίνεται πιθανόν γιατί οι τιμές στα συνδυαστικά προϊόντα και η μεγάλη απήχησή τους στην αγορά, δεν εξυπηρετούν τα συμπεράσματα της μελέτης!

*Η συγκεκριμένη «μελέτη» δίνει την εντύπωση πρόθεσης να στηρίξει προ-υπάρχουσες απόψεις. Απορρίπτει συλλήβδην την παγκοσμίως αναγνωρισμένη ως βέλτιστη πρακτική κοινή χρήση υποδομών (network sharing), αγνοώντας την προφανώς θετική επίδραση σε τομείς όπως η ποιότητα των υπηρεσιών, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, η μείωση κόστους.

«Θα περιμέναμε τουλάχιστον οι υπογράφοντες τη μελέτη να κάνουν μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας ή να επισκεφτούν ένα κατάστημά μας πριν την παραδώσουν», τονίζεται στην ανακοίνωση της Wind και προστίθεται: «Ακόμη και τώρα δεν είναι αργά… θα χαρούμε να τους εξυπηρετήσουμε και να πάρουν το WΙΝD ONE, που συνδυάζει κινητό με 1500 λεπτά και 5Gb και σταθερό με 100Mbps, με 55 € με όλους τους φόρους και τέλη κινητής (παρεμπιπτόντως η τιμή είναι 40,9 € χωρίς φόρους και τέλη, αλλά αυτά σύμφωνα με την εταιρεία Rewheel δεν αυξάνουν σημαντικά την τελική τιμή)…».

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024