Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: 2-0

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: 2-0

Το 2-0 σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ το πέτυχε δυστυχώς η ΝουΔου, επίσης με μεγάλη ευκολία

Ματσάκια δεν γίνονται, αλλά αυτό δεν αποκλείει να το δούμε με… ποδοσφαιρική ματιά ό,τι συνέβη ανάμεσα στα δυο μεγάλα κόμματα το Σαββατοκύριακο. Κέρδισε η ΝουΔου, και κέρδισε άνετα, χωρίς κόπο. Πολύ απλά διότι οι άλλοι δεν έχουν στρώσει ακόμη. Το 1-0 ήρθε από τα αποδυτήρια, από μια φάση που δεν μύριζε γκολ. Το πράγμα εξελίχθηκε με δυο λόγια ως εξής (υποδύομαι τον Μανώλη Μαυρομμάτη τώρα): Ο Αλ. Τσίπρας, ο πρόεδρος Αλέξης τέλος πάντων, συνέγραψε άρθρο για το πρώην ΦΕΚ «Εφ. Συν.» υπό τον τίτλο «Τι θα γινόταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ…» ήταν τώρα στα πράγματα και είχε κληθεί ας πούμε να διαχειριστεί την κρίση με τον κορωνοϊό. Εκεί λοιπόν ανάμεσα στα πολλά και τα διάφορα που υποστηρίζει ότι θα ήταν καλύτερα αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούσε να κυβερνάει, ο πρόεδρος Αλέξης αναφέρει και τα ακόλουθα: «Στα νοσοκομεία θα υπήρχαν 4.000 περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτές, στα μέσα ατομικής προστασίας διατίμηση, χρηματοδότηση της εργασίας, επιθετική εξαγορά στρατηγικών επιχειρήσεων, δεν θα υπήρχαν υπουργοί να στήνουν δουλίτσες εκατομμυρίων, δεν θα έμπαινε η δημοκρατία σε καραντίνα».

Η ΝουΔου, μανούλα στις προβοκάτσιες, αντί άλλης απάντησης, του τύπου όχι δεν θα κάνατε αυτό, γιατί δεν κάνατε εκείνο, δημοσίευσε τη φωτογραφία του «θεριακλή» πολλά βαρύ και όχι, Πολάκη να καπνίζει μέσα στο υπουργείο Υγείας. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης το πήρε κάπως ελαφρά το πράγμα, και κατά τα ειωθότα επιτέθηκε στη ΝουΔου που δημοσιεύει μια φωτογραφία αντί άλλης σοβαρής απαντήσεως στον Τσίπρα, αλλά έχω την αίσθηση ότι μάλλον δεν κατάλαβε το βαθύτερο νόημα της φωτογραφίας. Εξ όσων με ενημέρωσαν την απάντηση στο ερώτημα «γιατί φωτογραφία, και γιατί η συγκεκριμένη φωτογραφία που απεικονίζει το συγκεκριμένο πρόσωπο» θα την βρει ο Χαρίτσης στο προαναφερόμενο απόσπασμα από το άρθρο του προέδρου Αλέξη. Του συστήνω να πιάσει μία μία τις προτάσεις και κάπου εκεί προς το τέλος θα βρει την απάντηση στις απορίες του. Εξυπνο παιδί είναι…

(Αν δεν την βρει πάντως, να κάνει λιγάκι υπομονή, συστήνω, γιατί, όπως λέμε και στην εύανδρο Ηπειρο «κοντά, σιμά, είναι τα Γιάννενα»…)

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ 2-0

Το 2-0 σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ το πέτυχε δυστυχώς η ΝουΔου, επίσης με μεγάλη ευκολία. Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, λίγο μετά την επιστροφή των δύο ομάδων από την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ισχυρίστηκε – ο πρόεδρος Αλέξης – ψευδώς, ψευδέστατα, ότι τιμούσε «κάθε χρόνο, εδώ και δέκα χρόνια» τα αθώα θύματα της Marfin. Παραμύθια. Μια ανακοίνωση είχε εκδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτή ανήμερα της δολοφονίας των ανθρώπων που είχαν βρει τραγικό θάνατο εγκλωβισμένοι στο φλεγόμενο κτίριο. Ανακοίνωση με την οποία, όπως όλοι θυμούνται, ο ΣΥΡΙΖΑ, διά χειρός Σκουρλέτη, τότε υπευθύνου Τύπου, προσπαθούσε να απορρίψει κάθε πιθανή κατηγορία ότι οι μπαχαλάκηδες που έκαψαν την τράπεζα κρύβονταν στα δικά του μπλοκ ή ότι διαδηλωτές που βρίσκονταν στα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την ώρα, ήταν αυτοί που εμπόδιζαν τα ασθενοφόρα και τα πυροσβεστικά να σπεύσουν και να σβήσουν τη φωτιά. Αντιθέτως φώναζαν εν χορώ «να καούν… να καούν…». Αυτή η ανακοίνωση ήταν για τη Marfin, τότε. Τίποτε άλλο. Και παρά το γεγονός ότι για χρόνια διάφοροι εμμονικοί, όπως εγώ, γράφαμε και ξαναγράφαμε για το ατιμώρητο έγκλημα αλλά ουδείς συγκινήθηκε ποτέ. Και στα τεσσεράμισι χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, να το πούμε και αυτό, δεν έγινε τίποτε για να βρεθούν οι ένοχοι της στυγερής δολοφονίας…

«Καμένη» αποκατάσταση

Δοθείσης της ευκαιρίας, με αφορμή το γεγονός της αποκάλυψης το Σάββατο της πλάκας στη μνήμη των τριών ανθρώπων που δολοφονήθηκαν στο κτίριο της Marfin, ελπίζω ο Πρωθυπουργός Κυριάκος να έριξε μια ματιά και στο διπλανό κτίριο – εκεί όπου στεγάζονταν οι δυο ιστορικοί κινηματογράφοι της Αθήνας, το Αττικόν και ο Απόλλων, σε ένα μνημειώδες κτίριο της πρωτεύουσας. Να είδε τα ερείπια της καταστροφικής πυρκαγιάς του Φεβρουαρίου του 2012, όταν ομάδες «αγανακτισμένων» με αφορμή την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου από τη μεταβατική κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, έκαψαν το κέντρο της Αθήνας, και μεταξύ τους και τους δυο κινηματογράφους που ήταν ένα ακόμη έργο του μεγάλου Ερνστ Τσίλερ.

Φυσικά και αυτό το έγκλημα έμεινε ατιμώρητο – ουδείς ποτέ εντοπίστηκε ως υπεύθυνος για τον εμπρησμό. Και το ερώτημά μου είναι το εξής: αφού το είδε, και το ξέρει το θέμα καλά, θα κάνει κάτι για την αποκατάσταση του κτιρίου; Γιατί, ας πούμε, δεν δίνει μια εντολή στο υπουργείο Πολιτισμού να αναλάβει τη μελέτη για την αποκατάσταση του κτιρίου και την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ;

Κάτι απόπειρες που έγιναν στο παρελθόν, η αποκατάσταση να χρηματοδοτηθεί από το Ιδρυμα Στ. Νιάρχος και να πραγματοποιηθεί μέσω του Δήμου Αθηναίων, προσέκρουσαν στην πολυετή διένεξη που έχουν οι διαχειριστές δύο Ιδρυμάτων. Οπου το μεν ένα Ιδρυμα (Δεκόζη-Βούρου) φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, αλλά το διπλανό Ιδρυμα (Βούρου-Ευταξία) που λειτουργεί και το Μουσείο της Πόλης των Αθηνών, διεκδικεί από το πρώτο ένα ποσό, έχουν πάει στα δικαστήρια, κάνουν αγωγές το ένα ΔΣ στο άλλο, και αυτό όλο έχει ως αποτέλεσμα να έχει ερημώσει μια ολόκληρη γειτονιά της Αθήνας, στο κέντρο της πρωτεύουσας μάλιστα. Δεν ξέρω πώς θα σταματήσει όλη αυτή η δικολαγνεία, και ποιος άλλος πρέπει να αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία. Εκτιμώ όμως ότι αν δεν κάνει κάτι ο Πρωθυπουργός, εκεί θα κείτονται τα ερείπια, να μας θυμίζουν τα εγκλήματα που έχουν γίνει σε βάρος της πόλης…

Αποκλεισμοί

Είμαι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να σταθώ στο πλευρό του Χρηστάρα του Σπίρτζη, γιατί όπως ο ίδιος κατήγγειλε, υπέστη τρομερή δίωξη από την κρατική ΕΡΤ, η οποία ως γνωστόν επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ (όλοι το ξέρουμε πια!) αποτελούσε κορυφαίο παράδειγμα δημοκρατικής λειτουργίας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ο Χρήστος ήταν να βγει σε μια εβδομαδιαία εκπομπή υπό την επωνυμία «Επτά», και ολόκληρη η Ελλάδα, μαζί της και εγώ, αναμέναμε να τον δούμε να μας ενημερώνει για τα έργα και τις ημέρες τις δικές του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και συνολικά για το έργο τής υπό τον Αλέξη διακυβέρνησης.

Φευ, η ΕΡΤ, αντί να μας «παίξει» Σπίρτζη, προτίμησε να ξεκινήσει νωρίτερα το δελτίο ειδήσεων μέσα στο οποίο θα γινόταν και η ζωντανή σύνδεση με την οδό Σταδίου όπου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός θα αποκάλυπταν την πλακέτα εις μνήμην των νεκρών του κτιρίου της Marfin.

Ενώνω τη φωνή μου, με εκείνη του Σπίρτζη, καταγγέλλω και εγώ την ΕΡΤ, και διπλοκαταγγέλλω ότι αυτό έγινε γιατί φοβήθηκαν τη στέρεη αντιπολιτευτική του φωνή, η οποία κάθε φορά που ακούγεται είναι μια μαχαιριά στην καρδιά της κυβέρνησης (τι λέω ο άνθρωπος…)!!

(Χρήστο, μεταξύ μας, αλλά μην κάνεις χρήση σε παρακαλώ, τα ίδια και με εμένα η ΕΡΤ. Δεν φτάνει που επί ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσα να περάσω όχι σε εκπομπή, αλλά ούτε από το πεζοδρόμιο της Μεσογείων, εννέα μήνες τώρα κυβέρνηση οι άλλοι, δεν με έχουν καλέσει μια φορά. Τι να κάνουμε, το έχει η μοίρα μας ημών των κεντροαριστερών…)

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024