Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Νότια Κορέα: Ένας ασθενής με κοροναϊό ήταν αρκετός για να κλείσουν όλα τα νυχτερινά κέντρα

Νότια Κορέα: Ένας ασθενής με κοροναϊό ήταν αρκετός για να κλείσουν όλα τα νυχτερινά κέντρα

Η επαναλειτουργία των μπαρ και κλαμπ στη Σεούλ προκάλεσε εκτός από  την εμφάνιση νέων κρουσμάτων και ανησυχία  στις αρχές για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ενας ασθενής με Covid-19  ήταν αρκετός για να κλείσουν ξανά όλα τα νυχτερινά κέντρα στην Νότια Κορέα.

Ειδικότερα, ο ασθενής  πήγε σε πολλά μπαρ και κλαμπ της Σεούλ μόλις αυτά άνοιξαν με αποτέλεσμα να μολύνει δεκάδες ανυποψίαστους πελάτες.

Ο δήμαρχος έδωσε εντολή να κλείσουν μπαρ και κλαμπ και πολλοί χώροι εμφάνισαν πινακίδες με την ένδειξη «προσωρινά κλειστό».

«Η περιοχή έχει μετατραπεί σε μια πόλη-φάντασμα», δήλωσε ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας. «Κανονικά, υποτίθεται ότι είναι η πιο πολυσύχναστη ώρα της ημέρας. Τώρα, δεν υπάρχει ούτε ένας πελάτης».

Πάντως η επαναλειτουργία των μπαρ και κλαμπ στη Σεούλ προκάλεσε εκτός από  την εμφάνιση νέων κρουσμάτων και ανησυχία  στις αρχές για έναδεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας επέστησε την προσοχή των πολιτών, τονίζοντας ότι η χώρα δεν πρέπει να μειώσει το ποσοστό επιφυλακής της έναντι της πανδημίας, μετά τα 34 νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν την Κυριακή, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση σε ένα μήνα.

Από τα νέα κρούσματα, τα 26 αφορούν μετάδοση της Covid-19 στην κοινότητα και οκτώ είναι εισαγόμενα, σύμφωνα με το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Ο σημερινός απολογισμός είναι ο υψηλότερος από τις 9 Απριλίου.

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024