Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανησυχία στις ΗΠΑ: Ο κοροναϊός «χτύπησε την πόρτα» του Τραμπ

Ανησυχία στις ΗΠΑ: Ο κοροναϊός «χτύπησε την πόρτα» του Τραμπ

Δύο άτομα από τον περίγυρο του Ντόναλντ Τραμπ και του Μάικ Πενς, τα οποία εργάζονταν στον Λευκό Οίκο, βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊό

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να θέλει να επανεκκινήσει την αμερικανική οικονομία και να περάσει το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ ξεπερνούν την πανδημία, όμως ο κοροναϊός χτύπησε την ίδια του την πόρτα στον Λευκό Οίκο.

Δύο μέλη του προσωπικού του Τραμπ και του αντιπροέδρου του, Μάικ Πενς, βρέθηκαν θετικά στον ιό την εβδομάδα που μας πέρασε.

Η αρχή έγινε την Πέμπτη, όταν ένας προσωπικός μπάτλερ του προέδρου των ΗΠΑ βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό.

Στη συνέχεια, την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι η εκπρόσωπος Τύπου του Πενς, η Κέιτι Μίλλερ, είχε και αυτή θετικό τεστ.

Τέλος, σύμφωνα με το CNN, από κοροναϊό νοσεί και η προσωπική βοηθός της Ιβάνκα Τραμπ. Η γυναίκα δουλεύει μέσω τηλεργασίας τους τελευταίους δύο μήνες και δεν έχει έρθει σε επαφή με την κόρη του Αμερικανού προέδρου.

Ο μπάτλερ που τρόμαξε τον Τραμπ

Όσον αφορά στο πρώτο περιστατικό, πρόκειται για ένα πρώην μέλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που υπηρετεί ως υπάλληλος στην κατοικία του Λευκού Οίκου, υποδηλώνοντας πιθανή στενή επαφή με τον πρόεδρο ή την οικογένειά του. Τα μέλη της υπηρεσίας που αναφέρονται λεπτομερώς στον Λευκό Οίκο παρέχουν μια σειρά από οικιακές λειτουργίες, όπως υπηρεσία φαγητού, φιλοξενία και ιατρική υποστήριξη.

Ο Τραμπ – γνωστός για τη φοβία του στα μικρόβια – ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος όταν έμαθε για το περιστατικό αυτό. Παρόλο που το προσωπικό του Λευκού Οίκου εξετάζεται καθημερινά, ο κοροναϊός είχε καταφέρει να εισβάλει στην κατοικία του προέδρου.

Βέβαια, μπροστά στους δημοσιογράφους, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι είχε ελάχιστη επαφή με τον εν λόγω μπάτλερ, ενώ όταν ρωτήθηκε αν φοβήθηκε, απάντησε «σίγουρα είναι περίεργο όλο αυτό».

Η εκπρόσωπος Τύπου του Πενς

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι η εκπρόσωπος Τύπου του Μάικ Πενς βρέθηκε και αυτή θετική στον ιό.

Από τη δουλειά της και μόνο, η Κέιτι Μίλλερ έρχεται αναγκαστικά σε επαφή με πολλά άτομα – και δη δημοσιογράφους – και φυσικά με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Ο σύζυγός της είναι επίσης σύμβουλος του Τραμπ.

Αν και την Πέμπτη το τεστ της Μίλλερ ήταν αρνητικό, την Παρασκευή βγήκε θετική προκαλώντας αναστάτωση στον Λευκό Οίκο.

Η χτεσινή πτήση του Πενς προς την Άιοβα καθυστέρησε για περισσότερο από μία ώρα και, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, επιβάτες που ήταν μέλη του προσωπικού του Πενς αποβιβάστηκαν πριν από την αναχώρηση.

Παράλληλα, έγινε διαδικασία ιχνηλάτησης και στον Λευκό Οίκο, ενώ προσφέρθηκαν τεστ στους δημοσιογράφους που είχαν έρθει σε επαφή με την Μίλλερ.

Όπως έγινε γνωστό, η Μίλλερ είχε έρθει πρόσφατα σε επαφή με τον Πενς, όχι όμως με τον Τραμπ. Πάντως, τα τεστ των ιχνηλατημένων επαφών, καθώς και του συζύγου της, βγήκαν αρνητικά.

Καθημερινά τεστ για τους δύο ηγέτες και μάσκες στον Λευκό Οίκο

Τα περιστατικά αυτά έχουν προκαλέσει αναστάτωση τόσο εντός όσο και εκτός του Λευκού Οίκου. Η κυβέρνηση Τραμπ θέλει να δώσει την εικόνα ότι η ζωή συνεχίζεται κανονικά παρά τον κοροναϊό, οπότε το να αρρωστήσουν μέλη της είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Ο Τραμπ και ο Πενς βγήκαν αρνητικοί στον κοροναϊό και πλέον θα υποβάλλονται κάθε μέρα σε εξέταση.

Παράλληλα, ενισχυμένα μέτρα προστασίας εφαρμόζονται και στον Λευκό Οίκο, το προσωπικό του οποίου θα πρέπει να φοράει μάσκα. Θα συνεχιστούν τα καθημερινά τεστ, ενώ θα γίνονται ακόμα πιο εντατικές απολυμάνσεις στους χώρους του.

Να μπει σε καραντίνα ο Τραμπ

Ο πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), καθηγητής Σάιρους Σάχπαρ δήλωσε στο CNN ότι εφόσον ο μπάτλερ του προέδρου βρέθηκε θετικός στη νόσο, ο Τραμπ θα πρέπει να μπει άμεσα σε «καραντίνα» επί 14 ημέρες.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι του Λευκού Οίκου δεν κρύβουν την αναστάτωσή τους εξαιτίας του νέου κρούσματος, δηλαδή του μπάτλερ του Τραμπ.

Όπως αναφέρει το CNN τα τεστ, στα οποία υποβάλλεται ο πρόεδρος και τα μέλη του Λευκού Οίκου, είναι τεστ με γρήγορα αποτελέσματα που μπορεί να έχουν έως και 15% πιθανότητα λανθασμένου αποτελέσματος.

Δεν φοράνε μάσκα Τραμπ και Πενς

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει πει ότι δεν θα φόραγε μάσκα και δεν έχει δημοσίως φορέσει μάσκα σε οποιαδήποτε εκδήλωση έχει παραστεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, ωστόσο ανέφερε σε δημοσιογράφους αυτήν την εβδομάδα ότι δοκίμασε κάποιες, στο παρασκήνιο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε εργοστάσιο κατασκευής μασκών στην Αριζόνα.

Τόσο ο Τραμπ όσο και ο Πενς έχουν δεχθεί «πυρά», επειδή δεν φορούν μάσκες, με τους επικριτές τους να υποστηρίζουν ότι αποτελούν κακό παράδειγμα για τους Αμερικανούς.

Ο Μάικ Πενς δεν φόρεσε μάσκα κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε ασθενείς με κοροναϊό στη Mayo Clinic στη Μινεσότα, σημειώνοντας ότι υποβάλλεται συχνά σε εξετάσεις για τη νόσο. Αργότερα, είπε ότι θα έπρεπε να είχε φορέσει, καθώς η κίνηση αυτή έχει συμβολική αξία.

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024