Μέλος του προσωπικού του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, διαγνώστηκε θετικό στον νέο κοροναϊό, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει λίγο η πτήση του σήμερα προς την Άιοβα και αναγκάζοντας ορισμένους συνεπιβάτες του στο Air Force Two να αποβιβαστούν, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Η πτήση του Πενς καθυστέρησε για περισσότερο από μία ώρα σήμερα το πρωί και, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, επιβάτες που ήταν μέλη του προσωπικού του Πενς αποβιβάστηκαν πριν από την αναχώρηση.

Δεν είναι σαφές εάν ο υπάλληλος που προσβλήθηκε από τον νέο κορανοϊό είχε επιβιβαστεί στο Air Force 2 σήμερα το πρωί.

Τα νέα εντείνουν τους φόβους μόλυνσης ανώτερων αξιωματούχων όπως ο Μάικ Πενς, που ηγείται της ειδικής ομάδας για τον νέο κοροναϊό, η οποία επιβλέπει την ομοσπονδιακή απάντηση στην κρίση και ο οποίος συνεχίζει το βαρύ πρόγραμμα των μετακινήσεων παρά το γεγονός ότι αυξάνονται τα κρούσματα σε εθνικό επίπεδο.

Σε καραντίνα ο Τραμπ

Πάντως, ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είναι φανερά ενοχλημένος καθώς τα κρούσματα φαίνεται να έχουν φτάσει και στον Λευκό Οίκο.

Μάλιστα, καθηγητές επιμένουν ότι ο Τραμπ πρέπει να μπει σε καραντίνα. Ο πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), καθηγητής Σάιρους Σάχπαρ δήλωσε στο CNN ότι εφόσον ο μπάτλερ του προέδρου βρέθηκε θετικός στη νόσο χθες, ο Τραμπ θα πρέπει να μπει άμεσα σε «καραντίνα» επί 14 ημέρες.

Γράψτε το σχόλιό σας