Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκινητικές στιγμές στη συναυλία του Γ. Νταλάρα στο MEGA

Συγκινητικές στιγμές στη συναυλία του Γ. Νταλάρα στο MEGA

Συγκινητικές στιγμές παρακολούθησαν οι χιλιάδες τηλεθεατές της μοναδικής συναυλίας του Γιώργου Νταλάρα στο MEGA το βράδυ της Παρασκευής

Συγκινητικές στιγμές παρακολούθησαν οι χιλιάδες τηλεθεατές της μοναδικής συναυλίας του Γιώργου Νταλάρα στο MEGA το βράδυ της Παρασκευής.

Ο ερμηνευτές επέλεξε να σταθεί σε δύο «άγκυρες», όπως τις χαρακτήρισε, του ελληνικού τραγουδιού, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Βασίλη Τσιτσάνη.

Ο Γιώργος Νταλάρας υποδέχτηκε στο στούντιο – πάντα φροντίζοντας να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείς αγαπημένους του φίλους καλλιτέχνες και όλοι μαζί ένωσαν την φωνή τους σε ένα ιδιαίτερο live.

Σε μια περίοδο ιδιαίτερα σκληρή για τους πολίτες, με την καραντίνα να έχει επηρεάσει έντονα όχι μόνο την οικονομική αλλά και την ψυχολογική κατάσταση των Ελλήνων ο Γιώργος Νταλάρας κατάφερε να αναπτερώσει το ηθικό μας θυμίζοντας λόγια και μελωδίες που έχουμε μέσα στην καρδιά μας.

Ένα μινόρε για προσευχή

«Και ένα μινόρε του Τσιτσάνη, που δεν είναι παράπονο, είναι προσευχή».

Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος Νταλάρας επέλεξε να κλείσει το μουσικό αφιέρωμα στο MEGA καλώντας τους φίλους του να τραγουδήσουν μακριά από το μικρόφωνο σχηματίζοντας ένα κύκλο.

Μουσικοί και ερμηνευτές με μια φωνή τραγούδησαν με μια φωνή «Κλαίω μανούλα μου και εγώ για σένα / που έχω χρόνια για να σε δω» συγκινώντας το πανελλήνιο.

Το «Σαν απόκληρος γυρίζω», σε μουσική και στίχους του Βασίλη Τσιτσάνη ήταν το όμορφο καληνύχτα για μια τόσο ξεχωριστή βραδιά.

«Ο καθένας το παλεύει όπως ξέρει και μπορεί»

Λίγο νωρίτερα ο τραγουδιστής είχε δώσει το δικό του αισιόδοξο μήνυμα στους τηλεθεατές του MEGA.

«Θα βγούμε νικητές» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως «ο καθένας το παλεύει όπως ξέρει και μπορεί», στίχους από το τραγούδι «Πεπρωμένο», το μοναδικό που ερμήνευσε σε σύνθεση άλλου δημιουργού.

«Νιώθω κουρασμένος», ανέφερε συγκεκριμένα ο Γιώργος Νταλάρας, «αλλά είναι από τις πιο γλυκές νύχτες που έχω περάσει»

«Με πολύ αγάπη, επειδή ξέρω πόσο αγαπάτε αυτά τα τραγούδια, και πόσο τα έχετε ανάγκη, ίσως πιο πολύ κι από εμένα. Να είστε όλοι καλά, να φυλάγεστε δεν έχουν τελειώσει όλα, αλλά με ελπίδα γιατί σίγουρα θα βγούμε νικητές από αυτή τη διαδικασία».

Ο Τσιτσάνης αγαπήθηκε όσο κανένας

Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν και η στιγμή που Γιώργος Νταλάρας αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Βασίλη Τσιτσάνη.«Τον γνώρισα για πρώτη φορά από κοντά, όταν ήμουν έξι χρονών. Ο Τσιτσάνης για μένα είναι μυθικό πρόσωπο. Είναι ο πολυγραφότερος Έλληνας συνθέτης και ίσως ο άνθρωπος που αγαπήθηκε σχεδόν όσο κανένας άλλος για τα τραγούδια του αλλά και για την στάση του».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Νταλάρα, ο Βασίλης Τσιτσάνης κατάφερε να βγάλει το ελληνικό τραγούδι από την εποχή του και να το στείλει στο μέλλον.

«Μέσα στην καρδιά μας έχει μια ξεχωριστή θέση, όπως και τα τραγούδια του».

«Η μουσική του Μίκη εξημερώνει τις ψυχές των ανθρώπων»

«Νύχτα μαγικιά» τραγούδησαν ο Γιώργος Νταλάρας και η Ελεονώρα Ζουγανέλη, σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και στίχους του Γιάννη Θεοδωράκη, αδερφού του Μίκη.

«Ο Μίκης έχει το χάρισμα με τη μουσική του να εξημερώνει τις ψυχές των ανθρώπων. Με τα τραγούδια του βρίσκεται κοντά μας στη χαρά, στο γλέντι, στον έρωτα, στον αγώνα. Παντού. Τα τραγούδια του θα τραγουδιούνται πάντα και για πάντα», είπε συγκινημένη η Ελεονώρα Ζουγανέλη.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024