Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Νύχτα μαγικιά» με τον μοναδικό Νταλάρα στο MEGA

«Νύχτα μαγικιά» με τον μοναδικό Νταλάρα στο MEGA

Μια ιδιαίτερη βραδιά χάρισε στους Έλληνες όλου του πλανήτη ο Γιώργος Νταλάρας μέσα από τη συχνότητα του MEGA

Μια ιδιαίτερη βραδιά χάρισε στους Έλληνες όλου του πλανήτη ο Γιώργος Νταλάρας μέσα από τη συχνότητα του MEGA.

Ο σπουδαίος ερμηνευτής πήρε τη σκυτάλη από την Άννα Βίσση και τον Αντώνη Ρέμο και κράτησε συντροφιά στους θεατές με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

Ο Γιώργος Νταλάρας αποφάσισε σε αυτή τη ξεχωριστή βραδιά να ερμηνεύσει κομμάτια του Μίκη Θεοδωράκη και του Βασίλη Τσιτσάνη. Διαχρονικά τραγούδια που έχουν αγαπήσει όλοι οι Έλληνες και για ακόμα μια φορά απόλαυσαν με τη φωνή του σπουδαίου τραγουδιστή.

Συγκινητικές ερμηνείες, λόγια βγαλμένα από την καρδιά του και εκλεκτούς καλεσμένους είχε αυτή η βραδιά που αγαπήθηκε από χιλιάδες τηλεθεατές.

«Ευτυχώς περάσαμε από την καραντίνα, ας πούμε ότι τα δύσκολα περάσανε», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Νταλάρα, ο οποίος άνοιξε την τηλεοπτική του συναυλία, μαζί με την Ελεονώρα Ζουγανέλη, λίγο μετά τις 23:00, με το τραγούδι «Από το παράθυρό σου», σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη, από την θεατρική παράσταση «Η γειτονιά των αγγέλων», αφήνοντας ένα ξεχωριστό μήνυμα αισιοδοξίας.

«Καλούμαστε να κάνουμε κάτι παράδοξο, να παίξουμε μουσική και τραγούδια με απόσταση. Η μουσική είναι το μόνο πράγμα που ενώνει τους ανθρώπους και το τραγούδι ρίχνει φραγμούς, δε λογαριάζει φυλές, χρώματα. Είναι η μεγαλύτερη δύναμη που είχε πάντα ο άνθρωπος. Σιγά σιγά με υπομονή και σύνεση θα τα καταφέρουμε», συμπλήρωσε ο ερμηνευτής.

Ο Γιώργος Νταλάρας αναφέρθηκε ακόμα και στους συνεργάτες του: «Οι μουσικοί και οι τεχνικοί. Αυτοί οι άνθρωποι δεν φαίνονται όσο τους αξίζει, γιατί κατά κάποιο περίεργο τρόπο τους κλέβουμε εμείς το φως τους. Και μου αρέσει να λέω, κυρίως για να το ακούω και εγώ, ότι ό,τι και να νομίζουμε για τον εαυτό μας πάντα θα είναι κάτι λιγότερο χωρίς τους άλλους γύρω μας».

Σε αυτό το ταξίδι δεν έλειπαν φυσικά οι συνοδοιπόροι, αγαπημένα πρόσωπα του ερμηνευτή αλλά και πολλών τηλεθεατών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της εκπομπής εξέφρασαν την αγάπη τους στον τραγουδιστή.

«Αξία Νταλάρας, ευχαριστούμε για την παρέα», «Αγαπημένος τραγουδιστής με ανεπανάληπτες ερμηνείες», «Πόσο αξίζει να μείνεις σπίτι και ασφαλής με Γιώργο Νταλάρα», «Τι βραδιά και η αποψινή σε ευχαριστούμε MEGA», «Ευχαριστούμε για αυτήν τη μαγική βραδιά που μας προφέρετε μέσω καραντίνας», «Κύριε Νταλάρα σας ευχαριστούμε για αυτή τη μαγική βραδιά που μας προσφέρατε», «Μεγάλοι ερμηνευτές, μια βραδιά υπέροχες φωνές και απίθανα τραγούδια, μπράβο βρε παιδιά», ήταν μερικά από τα σχόλια των τηλεθεατών, οι οποίοι κράτησαν παρέα στον τραγουδιστή και έμειναν μαζί του μέχρι το τέλος της συναυλίας.

Μίλτος Πασχαλίδης: Νιώθω τυχερός που γνώρισα τον Μίκη

Στην παρέα του Γιώργου Νταλάρα, αυτή την ξεχωριστή Παρασκευή, βρέθηκε και ο αγαπημένος τραγουδοποιός, Μίλτος Πασχαλίδης.

«Όταν τραγουδάω τραγούδια του Μίκη αισθάνομαι την ίδια συγκίνηση που ένιωθα όταν ήμουν πιτσιρικάς και τα άκουγα από το ραδιόφωνο. Νιώθω τυχερός που τον γνώρισα, που με διηύθυνε, που τραγούδησα εν τη παρουσία του, και πάντα αυτές τις λίγες στιγμές που έχουμε περάσει μαζί τις ανακαλώ κάθε φορά που μου ζητούν να πω ένα τραγούδι του Μίκη», ανέφερε ο δημοφιλής τραγουδοποιός.

«Ο Μίλτος έχει ένα πολύ μεγάλο χάρισμα. Γράφει πολύ ωραία τραγούδια και ό,τι κουβαλάει στην ψυχή του, το υποστηρίζει και με τη ζωή του, με την αισθητική του», είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Νταλάρας, λίγο πριν τραγουδήσουν παρέα το «Σε δρόμους μακρινούς», σε ποίηση του Τάσου Λειβαδίτη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Γιάννης Ρίτσος και Μάνος Ελευθερίου

Από τις επιλογές του τραγουδιστή δεν έλειψαν βέβαια και συγκλονιστικά τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου, κομμάτια που άλλαξαν την ιστορία της ελληνικής μουσικής.

«Όταν σφίγγουν το χέρι» σε στίχους Γιάννης Ρίτσου αλλά και «Ποιος τη ζωή μου κυνηγά» σε στίχους Μάνου Ελευθερίου με τη φωνή του Πασχαλίδη και της Ζουγανέλη και του Χρήστου Μάστορα αντίστοιχα έκαναν τους θεατές να ανατριχιάσουν.

«Ο στίχος του Ρίτσου λέει ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο, εμείς χάσαμε αυτήν τη βεβαιότητα κάποτε, αλλά λέει ότι με σημαίες και με ταμπούρλα, εδώ θα είμαστε», σημείωσε ο Γιώργος Νταλάρας.

«Στη Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή»

«Εμείς θα ζήσουμε και ας είμαστε φτωχοί.. Στη Δραπετσώνα πια δεν έχουμε  ζωή», ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα ζεϊμπέκικα τραγούδησαν Δημήτρης Μπάσης και Γιώργος Νταλάρας

«Ο Δημήτρης Μπάσης είναι το βαρύ πυροβολικό του σύγχρονου λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού», έτσι τον προσφώνησε ο Γιώργος Νταλάρας.

«Ευχαριστώ δάσκαλε», είπε ο Μπάσης και έπειτα οι δυο τους τραγούδησαν ένα από τα πιο βαριά ζεϊμπέκικα που γράφτηκαν ποτέ.

Ένα τραγούδι του Θεοδωράκη σε στίχους του Τάσου Λειβαδίτη, που κατέκλυσε τις ψυχές της εργατιάς, αγαπήθηκε απ’ την φτωχολογιά και την προσφυγιά και τραγουδήθηκε από έναν ολόκληρο λαό.

Γαβράς: Ο κόσμος πρέπει να αλλάξει

Στην παρέα του Γιώργου Νταλάρα βρέθηκε και ο γνωστός σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, στέλνοντας με τη βοήθεια της τεχνολογίας – αφού ζει και εργάζεται στη Γαλλία – το δικό του μήνυμα σε όλους τους Έλληνες.

«Γιώργο μου, το κουράγιο εσύ το δίνεις. Με το τραγούδι σου. Η μουσική δίνει κουράγιο», είπε ο γνωστός σκηνοθέτης που κάνει υπερήφανη την Ελλάδα.

«Πάει ένας – ενάμισης χρόνος που είχα δει τον Μίκη. Περάσαμε μια βραδιά μαζί και ελπίζω να συνεχίσει να σκέπτεται όπως σκέπτεται. Και ελπίζω ένα ακόμα πράγμα. Οι Γιαπωνέζοι έχουν κάτι καλό για τους μεγάλους ανθρώπους. Λένε “είναι ένας θησαυρός εθνικός”. Νομίζω ο Μίκης είναι ένας εθνικός θησαυρός. Πρέπει να γίνει επίσημη αυτή η ιδέα», τόνισε αναφορικά με τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη.

Σχολιάζοντας τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ο κ. Γαβράς ανέφερε ότι «εγώ πέρασα την εποχή της Κατοχής. Ήταν η χειρότερη από όλα. Τώρα περνάμε στον κόσμο μία πολύ κακή περίοδο. Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος έχει αλλάξει πολύ και ο κόσμος πρέπει να αλλάξει πολύ. Ίσως αυτό που ζούμε σήμερα να είναι η αιτία ή ο λόγος για να αλλάξει ο κόσμος. Πρέπει να αλλάξουν οι ηγέτες τον κόσμο. Και οι πιο μικροί, όπως είναι οι Έλληνες ηγέτες, πρέπει να μπουν μπροστά για αυτή την αλλαγή. Γιατί έχουμε δικαίωμα και ανάγκη».

«Ο Τσιτσάνης είναι για εμένα μυθικό πρόσωπο»

Σπουδαίο ρόλο στην τηλεοπτική συναυλία του Γιώργου Νταλάρα έπαιξαν τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, αφού ο τραγουδιστής ερμήνευσε αρκετές φορές τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα λαϊκού συνθέτη, στιχουργού και τραγουδιστή.

«Τον γνώρισα για πρώτη φορά από κοντά, όταν ήμουν έξι χρονών. Ο Τσιτσάνης για μένα είναι μυθικό πρόσωπο. Είναι ο πολυγραφότερος Έλληνας συνθέτης και ίσως ο άνθρωπος που αγαπήθηκε σχεδόν όσο κανένας άλλος για τα τραγούδια του αλλά και για την στάση του».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Νταλάρα, ο Βασίλης Τσιτσάνης κατάφερε να βγάλει το ελληνικό τραγούδι από την εποχή του και να το στείλει στο μέλλον. «Μέσα στην καρδιά μας έχει μια ξεχωριστή θέση, όπως και τα τραγούδια του».

«Θα βγούμε νικητές»

Λίγο πριν μας καληνυχτίσει, ο Γιώργος Νταλάρας, μετέφερε μέσω του MEGA το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας. «Θα βγούμε νικητές»!

Λίγο πριν τελειώσει το μουσικό του ταξίδι, ο Γιώργος Νταλάρης, μας θύμισε πως «ο καθένας το παλεύει όπως ξέρει και μπορεί» και πως στο τέλος, όλοι θα βγούμε νικητές!

«Νιώθω κουρασμένος», ανέφερε συγκεκριμένα, «αλλά είναι από τις πιο γλυκές νύχτες που έχω περάσει»

«Με πολύ αγάπη, επειδή ξέρω πόσο αγαπάτε αυτά τα τραγούδια, και πόσο τα έχετε ανάγκη, ίσως πιο πολύ κι από εμένα.

Να είστε όλοι καλά, να φυλάγεστε δεν έχουν τελειώσει όλα, αλλά με ελπίδα γιατί σίγουρα θα βγούμε νικητές από αυτή τη διαδικασία»

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024